Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΨΥΧΗΣ

 


Μέρα αδυσώπητης χήμειο και σήμερα ώσπου να συμπληρωθεί ο κύκλος των τριών μηνών. Η απουσία μου έτσι επιβεβλημένη. 

 Όμως με μια πρώτη επιπόλαια ματιά στην επικαιρότητα διαπίστωσα πως πλην μιας ή δυο εξαιρέσεων δεν θα πρέπει να έλειψα και πολύ από τους ψαγμένους αναγνώστες μου. 

 Μονοκαλλιέργεια η ενημέρωση.. Μάλλον επειδή οι επικυρίαρχοι των δουλοπάροικων σχεδιάζουν τις μετά κορωναϊό επιθέσεις και τα νομοσχέδια δεν έχουν εισέτι αποσταλεί. Μπορεί και να μεταφράζονται.. 

 

Τα μπλόκα στους δρόμους πάντως καλά κρατούν. Εκτός εκείνου στο Λουτράκι Κορινθίας όπου ένας από τα εκατομμύρια των εξοργισμένων Ελλήνων εκδήλωσε εν βρασμώ ψυχής βάναυσα τον θυμό του κατά ενός αστυνομικού που σώθηκε από θαύμα όταν επιχείρησε να τον ελέγξει. Νευτώνιος νόμος. Δράση αντίδραση..

Στο δε νοσοκομείο που επισκέπτομαι επιβάλλονται άπαντες πλέον σε εισπρακτικού χαρακτήρα τεστ κορωναϊού. Διαφορετικά αποκλείεσαι και των καθιερωμένων θεραπειών. Δηλαδή ή από Κορωναϊό ή από ασιτία ή από χρόνιο νόσημα και κατάθλιψη θα σε στείλουν. 

Κατά τα λοιπά τα καπετανάτα της υποκριτικής ηθικής πήραν τα όπλα τους. 

Η Μενδώνη επί παραδείγματι τη συνοδεία ενός αγελαίου πρωθυπουργού που αναγιγνώσκων την …ιστορική της φράση «εξήντλησα την επειείκιά μου προς τους καλλιτέχνες» συντάχθηκε στο πλευρό της τονίζοντας: «κάποιοι καλλιτέχνες που λένε σήμερα ότι γνώριζαν, αλλά συγκάλυπταν με την ομερτά του επαγγέλματος..» 

Αγνοεί -- όπως και στη περίπτωση του κοινωνικού συμβολαίου--,ο άθλιος αναλφάβητος, ότι «η τέχνη δεν αποκαλύπτει αλλά ανακαλύπτει» Συντριπτική η διαφορά..

Γιατί η αποκάλυψη μιας κοινωνικής ή πολιτικής μπόχας ανήκει στη όσφρηση των φυσικών και νομικών πραιτοριανών του και όχι στη Τέχνη.. Δεν είναι οι καλλιτέχνες χαφχέδες κατά τα πρότυπα των κλόουν βουλευτών σας . Μπορεί να τους μιμούνται προωθώντας μηνύματα ισχυρών συμβολισμών, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να ενσωματώσουν την συμπεριφορά τους, ή μη μόνον αν εκ φύσεως, ή εκ της πολιτικής τους ένταξης προκύπτει. 

Και όσοι μεταξύ αυτών δράκοι έχουν ως τα σήμερα από τα θύματα αποκαλυφθεί ανήκουν στην γνωστή παράταξη των α(χ)ρήστων και στη σφαίρα των προσωπικών επιλογών και φίλων σου ανδρείκελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: