Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΑΦΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ !! ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΝΤΑ..

 


Αντιρρήσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ότι οι διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα, που ξεκινούν αύριο στην Κωνσταντινούπολη, «ακυρώνουν κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας». Παράλληλα, τάσσεται κατά της προσφυγής στη Χάγη, γιατί όπως λέει «δεν υπάρχει κοινό πλαίσιο προσφυγής» με την Τουρκία.

Ο Αντ. Σαμαράς, παρουσιάζει ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα τη συγκρότηση «ισχυρών συμμαχιών», για τις οποίες, όπως λέει, «υπάρχει πρόσφορο έδαφος», φέρνοντας ως παράδειγμα τις τριμερείς συμφωνίες της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, τις οποίες «προώθησε» παρά τις τότε αντιδράσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός, με αφορμή τη στάση της Γερμανίας, ξεκαθαρίζει ότι «δεν ξεγράφει» την ΕΕ, προτείνοντας την ενίσχυση της συμμαχίας με τη Γαλλία, αλλά και την ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας της ΕΕ. «Αυτές τις συμμαχίες πρέπει να αρχίσουμε να τις ενεργοποιούμε. Και να μετατρέψουμε τους δυνητικούς σε πραγματικούς συμμάχους», αναφέρει χαρακτηριστικά, αφενός συνεχίζοντας την καλλιέργεια της αυταπάτης για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από την ΕΕ, αλλά και αφετέρου, προτάσσοντας την παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς που μαίνονται στην περιοχή, μέρος των οποίων είναι και η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: