Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΣΤΑ..ΟΠΛΑ ..ΣΤΑ ΟΠΛΑ..

 Οσονούπω και αύξηση της στρατιωτικής θητείας!! Που σημαίνει πως: Θα χυθεί το αίμα εκείνων που δεν έχουν καν ούτε δια απλής χειραψίας συστηθεί μεταξύ τους για τον πλούτο των άλλων που ναι μεν γνωρίζονται αλλά τα έσπασαν στη μοιρασιά!!

 


Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας εξετάζεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ωστόσο οι αλλαγές δεν θα είναι άμεσες καθώς οι προτεραιότητες αφορούν την αμυντική θωράκιση της χώρας μας με εξοπλιστικά προγράμματα. 

Επί τάπητος βρίσκεται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 μήνες -που βρίσκεται σήμερα- στους 12, όμως κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνουν στο Sputnik ότι το θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας εξετάζεται, ωστόσο δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων της πολιτικής ηγεσίας. 

 Στρατιωτική θητεία: 12μηνο για όλους από τον Μάιο 

– Ποιοι μπορούν να υπηρετήσουν 9 μήνες 

«Το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση, αλλά κατά την τρέχουσα χρονική συγκυρία και στο χρονικό διάστημα των επόμενων μηνών σε προτεραιότητα θα βρεθεί η προμήθεια των αεροσκαφών Rafale που θα αντικαταστήσει τα παλαιά Mirage. 

Θα ακολουθήσουν η αναβάθμιση των F-16, καθώς και η εξέταση των ζητημάτων που αφορούν την προμήθεια φρεγατών, drones, αλλά και νέου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι πηγές. 

Άλλωστε πολλές πληροφορίες τον περασμένο Σεπτέμβριο έκαναν λόγο για αύξηση της θητείας από τον Ιανουάριο του 2021, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Χθες 11/11, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες από τους 9 που είναι σήμερα. 

«Ο πρωθυπουργός στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Νομίζω ότι η αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς ανήκει σε αυτό το πλαίσιο» τόνισε μεταξύ άλλων. 

Υπενθυμίζεται ότι την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς είχε προαναγγείλει πρακτικά τον περασμένο Οκτώβριο και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Ναι στην αύξηση της θητείας με αστερίσκους» 

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ευάγγελος Γεωργούσης ανέφερε ότι είναι θετικός στην αύξηση της θητείας για τον Στρατό Ξηράς. «Άποψή μου ότι πρέπει να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, όμως με αστερίσκους. 

Το βασικότερο όλων είναι να γίνει σωστή αξιοποίηση του χρόνου που υπηρετεί κάποιος με συνάρτηση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων και της μόρφωσης των πολιτών». 

Παράλληλα τόνισε ότι η υπογεννητικότητα έχει δημιουργήσει κενά στο ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Αυτά τα κενά, όπως τονίζει δεν υπάρχουν τόσο πολύ στο Ναυτικό και την Αεροπορία όσο στο στρατό Ξηράς. 

«Άρα η αύξηση της θητείας χρειάζεται και εν μέσω, μάλιστα, τεταμένου κλίματος με την Τουρκία» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: