Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΗΡΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ

 Πέραν της υγειονομικής επί της κεφαλής μας πέφτει και η μετεωρολογική τρομοκρατία.. Η φύση κανάγιες δεν σκοτώνει.. Οι ανθρωπογενείς δημιουργίες το κάνουν. Καλημέρα..



Ο χειμώνας κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του στη χώρα μας, με το σκηνικό του καιρού να παρουσιάζει ραγδαία αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όταν είχαν καταγραφεί 20άρια. Σε νέο κλοιό κακοκαιρίας οι περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα, Τρίτη, που πλήττονται από ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. 

Τα έντονα φαινόμενα θα συνοδεύονται από θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Ποιες περιοχές επηρεάζονται σήμερα Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα θα επηρεαστούν: Νησιά του Ιονίου Ήπειρος Δυτική και κεντρική Στερεά Βορειοδυτική Πελοπόννησος Θεσσαλία 

Επίσης: Σποράδες Κεντρική και ανατολική Μακεδονία Θράκη Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Από το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν, επίσης, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια. 

Σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ πρόσκαιρα οι βόρειες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και τις βραδινές ώρες, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. 

Η πρόγνωση για την Τετάρτη Για την Τετάρτη υπάρχει προειδοποίηση για τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ προβλέπεται και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Η πτώση του υδραργύρου θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου. Τέλος, παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: