Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Λαϊκή Ενότητα:

 Δεν προστατεύουν την δημόσια υγεία με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων αλλά τη χουντική ησυχία τάξη και ασφάλεια της άρχουσας τάξης..

 


 Χθες ξημερώματα, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ προχώρησε σε νέα, καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων έως την 1η Φεβρουαρίου. Πρόκειται για νέα εκτροπή, σε συνέχεια των αντισυνταγματικών απαγορεύσεων της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη.

Η αναστολή του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, με όρους «αποφασίζουμε και διατάζουμε» από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ μετατρέπει την αστυνομία σε ρυθμιστή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέλη της οποίας διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπήρξε τέτοια εισήγηση και κάποια μάλιστα εξ αυτών να αντιτίθενται ρητά και δημόσια στην κυβερνητική απόφαση. 

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η κίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία, αλλά η μοναδική της στόχευση είναι να τρομοκρατήσει την αγωνιζόμενη νεολαία ενόψει των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία εκπαιδευτικών, καθηγητές και μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα Κεραμέως Χρυσοχοΐδη. 

Ποια δημόσια υγεία ισχυρίζονται ότι προστατεύουν απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις, όταν, την ίδια στιγμή, ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα και τα malls, έξω από τα οποία κάθε μέρα σχηματίζονται τεράστιες ουρές χωρίς καμία τήρηση μέτρων προστασίας; Όταν, από την πρώτη στιγμή, κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι η «προστασία της δημόσιας υγείας» διά της απαγόρευσης δεν αφορά τις ουρές, αλλά τις συνταγματικά κατοχυρωμένες δημόσιες συναθροίσεις; 

Ποια δημόσια υγεία προστατεύουν όταν δεν έχει ληφθεί – ούτε και έχουν καμία πρόθεση να λάβουν – κανένα μέτρο για την αποφυγή του συνωστισμού σε μαζικούς χώρους εργασίας και ΜΜΜ; Η κυβέρνηση έχει εγκληματική πολιτική ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας που έχει κοστίσει χιλιάδες νεκρούς μέσα σε λίγους μήνες. 

Έχει όμως και εγκληματική πολιτική ευθύνη για την ξεδιάντροπη αξιοποίηση της πανδημίας και των υγειονομικών περιορισμών, για να ψηφίσει, υποστηριζόμενη μόνο από την μπότα της καταστολής και του αυταρχισμού, μέτρα που διαλύουν την δημόσια παιδεία. Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, που βγάζει στους δρόμους τη νεολαία, με την επαίσχυντη πολιτική της που πετάει τους μαθητές έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τους φοιτητές έξω από τις σχολές, βάζει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε στρατώνες. 

Τα σχέδια Κεραμέως – Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη απορρίπτονται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Εκατοντάδες φοιτητικοί σύλλογοι, δεκάδες σύλλογοι πανεπιστημιακών, όλες πλην μίας οι σύγκλητοι των πανεπιστημίων της χώρας, η Σύνοδος των Πρυτάνεων, ακόμα και η ΠΟΣΔΕΠ είναι απέναντι στην πολιτική της για την παιδεία. 

Όταν οι μόνοι που έχουν απομείνει να στηρίζουν αυτές τις κατευθύνσεις είναι μετρημένοι στα δάχτυλα κονδυλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία, ακραίοι νεοφιλελεύθεροι που ανασύρονται για να υποστηρίξουν τις κυβερνητικές στοχεύσεις και ακροδεξιές περσόνες στο περιθώριο του πολιτικού φάσματος, η μόνη «λύση» για την κυβέρνηση είναι οι αύρες, τα κλομπ και οι συλλήψεις. Δε θα περάσει η προσπάθεια να μπει στο γύψο το κίνημα της νεολαίας και οι αγώνες της κοινωνίας. 

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε στήριξη των κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καλεί κάθε αριστερή, προοδευτική πολιτική δύναμη, κάθε δημοκρατικό συλλογικό φορέα, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων και επιστημόνων, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, στη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου ενάντια στον αυταρχισμό, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Σε αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καμία μικροπολιτική σκοπιμότητα ή στόχευση, δεν μπορεί να βρει έρεισμα καμία πρακτική αντίθετη στην μέγιστη κοινωνική και πολιτική ενότητα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της αστυνομοκρατίας και της καταστολής. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: