Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Λουκέτα σε πανεπιστημιακά τμήματα

 βάζει η Κεραμέως - Μπίλντερμπεργκ ως τα πανεπιστήμια να είναι μαγαζιά της !! Φοιτητικοί σύλλογοι: Δεν θα περάσει..

 


Στον δρόμο της «εκκαθάρισης» πανεπιστημιακών τμημάτων βαδίζει η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε η αρμόδια υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως, εκτός από τη μεγάλη μείωση των εισακτέων που έχει δρομολογηθεί, αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε «αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη», η οποία ήδη είναι υπό εξέταση σε συνεργασία με την Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. 

Μίλησε λοιπόν για κλείσιμο τμημάτων που είναι ολιγομελή, σημειώνοντας παράλληλα με νόημα πως τα τμήματα είναι περίπου 460 σε όλη τη χώρα και μεταξύ τους υπάρχουν αλληλοκαλύψεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι στο σχετικό ν/σ που προωθεί η κυβέρνηση «περιλαμβάνεται και ρύθμιση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές», μια ενέργεια που ουσιαστικά οδηγεί σε διάλυση των φοιτητικών παρατάξεων και σε αποδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος. 

 Μίλησε επίσης για επαναφορά των Συμβούλων Ιδρύματος, αλλά και για «μεγαλύτερη απελευθέρωση της σύμπραξης των Πανεπιστημίων με ιδιωτικούς φορείς», που μια προφανή προσπάθεια να μειωθεί η δημόσια χρηματοδότηση των ιδρυμάτων. 

Οργισμένη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 

με σχετική του ανακοίνωση, έκανε λόγο για «κυνική παραδοχή Κεραμέως για λουκέτο σε πανεπιστημιακά τμήματα», τονίζοντας ότι «παρά τις σαφείς αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας στο κυβερνητικό σχέδιο για τα ΑΕΙ, η Νίκη Κεραμέως επέστρεψε σήμερα για να επιβεβαιώσει πως ένα στα τρία πανεπιστημιακά τμήματα θα κλείσει λόγω έλλειψης φοιτητών και εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία θα οδηγήσει στον αποκλεισμό 20.000 μαθητών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: