Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΠΕΡΙ ΚΑΤΟΧΉΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

 


Τουλάχιστον ύποπτο είναι το ενδιαφέρον του Γερμανικού ΥΠΕΞ για την διδαχή της Ιστορίας στην Ελληνική εκπαίδευση. Τι επιδιώκει; Ότι πέτυχε με την συνδρομή της Δύσης έναντι της Σοβιετικής Ένωσης. Να μην καταβάλλει πολεμικές αποζημιώσεις καταθέτοντας με το θράσος χιλίων πιθήκων ένα χονδροειδές ψέμα. Πως τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Σοβιετική Ένωση τον ξεκίνησε!!!!

 

 

Και ποια η σχέση αυτού του κολοσσιαίου ψεύδους με την Ελλάδα; Για προσέξτε λίγο.. Μπορεί να απόφυγε τη τιμωρία αποζημίωσης της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά σύμφωνα με τον καθηγητή της σύγχρονης ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργου Μαργαρίτη δεν απόφυγε τις δευτερεύουσες και πολύ ενοχλητικές ποινές που τη βαραίνουν ως τα σήμερα. 

Ο ΟΗΕ επί παραδείγματι. Γεννήθηκε ως μετεξέλιξη της αντιφασιστικής συμμαχίας του τελευταίου πολέμου. Με την Γερμανία όμως στο περιθώριο των κεντρικών οργάνων δίχως καν δικαίωμα του πολύτιμου βέτο.Ε, αυτό θέλει σήμερα ν ανατρέψει. 

Της επιτυχίας όμως αυτού του σχεδίου προηγείται η αναθεώρηση της ιστορίας του. Και τι πρέπει να γίνει; Οι χώρες που έζησαν την χιτλερική αγριότητα θα πρέπει ή να συμφιλιωθούν μ’ αυτή τη σκοταδιστική περίοδο της ζωής τους. Διαφορετικά να την ξεχάσουν.

Ειδικά για την Ελλάδα που, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει δύο ρηματικές διακοινώσεις στη γερμανική αντίστοιχη για το θέμα των «αποζημιώσεων» και έχει διεκδικήσει μέσα από Προέδρους της Δημοκρατίας τα οφειλόμενα, το σχέδιο «λήθη και αναθεώρηση» έχει καταστεί επείγον.Ιδού λοιπόν γιατί το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ενδιαφέρεται για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην ελληνική εκπαίδευση. Για να την αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: