Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΦΕΪΓ ΒΟΛΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

 Διασύρονται κυρίως γυναίκες με την ανάρτηση στο διαδίκτυο αυστηρώς ακατάλληλες φωτογραφίες τους. Ψηφιακή διαστροφή.. Σημάδι κοινωνικής αποσύνθεσης



Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ιστοσελίδα που επιτρέπει ανάρτηση φωτογραφιών και περιεχομένου εκδικητικής ιντερνετικής πορνογραφίας ζητούν χιλιάδες χρήστες των social media αυτή την ώρα. 

Για ακόμη μια φορά οι ιδιωτικές στιγμές γυναικών παραβιάζονται βάναυσα, η σεξουαλική τους ζωή γίνεται αντικείμενο διασυρμού και εκμετάλλευσης, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Την ίδια ώρα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητείται. Το #cancelchatpicorg αυτή την ώρα κάνει τον γύρο των social media τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες. 

Στο site, για το οποίο χιλιάδες χρήστες ζητούν να κλείσει και να διωχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι, έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες κυρίως γυναικών με προσωπικές τους στιγμές, χωρίς τη συγκατάθεση τους. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε το site βγήκε σε λειτουργία, παρόλα αυτά οι περισσότερες αναφορές για και από Ελλάδα είναι τις τελευταίες ώρες. 

 Η ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα συμμετοχής και ανάρτησης χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή από τους χρήστες. Αυτοί που αναρτούν το υλικό, όπως φαίνεται από τα σχόλια είναι οικεία πρόσωπα των θυμάτων, όπως πρώην σύντροφοι, οι οποίοι, θέλουν να εκδικηθούν τις πρώην συντρόφους τους.

 


 Μάλιστα, για τις φωτογραφίες από Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί κάποιοι άτυποι κανόνες, που περιγράφονται σε ανάρτηση χρήστη εντός του ελληνικού τομέα, μεταξύ των οποίων, «οι εικόνες να είναι υψηλής ποιότητας». 

Πρόκειται για εκδικητική πορνογραφία ή «διαδικτυακός βιασμός», όπως επίσης αποκαλείται, είναι φαινόμενο του διαδικτυακού bullying το οποίο αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και παίρνει όλο και πιο τρομακτικές διαστάσεις. 

Το TPP επιχείρησε για περίπου μια ώρα να επικοινωνήσει με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών που παρέχει, ωστόσο δεν υπήρχε ανταπόκριση. Σχετικές αναφορές υπάρχουν και από χρήστες των social media που προσπάθησαν να καταγγείλουν το περιστατικό ανεπιτυχώς καθώς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αγνοείται. Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: