Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

 Ιστορία μου αμαρτία μου.. Σανό εγχώριας κατανάλωσης..

Ανωνύμου του Έλληνος

 

Πάλι νικήσατε κατά κράτος τους Τούρκους! Αλλά στον ύπνο σας! Μόνο για εσωτερική κατανάλωση εθνικιστικός τσαμπουκάς! Μην το λέτε δυνατά και το μάθουν οι σύμμαχοί σας, που σας χτυπάνε φιλικά στην πλάτη, να κάνουν στην συνέχεια χοντρές δουλειές με την Άγκυρα και τον «σουλτάνο της»! 

 


Δεν αντέχεται τέτοια νίκη, θρίαμβος της ελληνικής φυλής κατά του προαιώνιου εχθρού, που όμως είσαστε φιλαράκια εντός ΝΑΤΟ, στην ληστοσυμμαχία των Φονιάδων των λαών Αμερικάνων! Είμαι έτοιμος ν’ απαριθμήσω τις μεγάλες, περιφανείς διπλωματικές επιτυχίες, το πρόσφατο χρονικό διάστημα, διότι τα τελευταία χρόνια είναι αμέτρητες και δεν επαρκή χώρος.

Γίνεται μετά από 90 χρόνια τζαμί η Αγία Σοφία, αλλά «εσείς» δεν κωλώνετε και ρίχνετε ακόμα ένα ηχηρό χαστούκι στον «σουλτάνο». Εν τω άμα, ντάλα καλοκαίρι τραβάτε έναν «ακάθιστο ύμνο στην Μητρόπολη της Αθήνας και σιγά το πρόβλημα! Τζαμί εσείς, ακάθιστο ύμνο εμείς, κατά το ποδοσφαιρικό: Γκολ εσείς, σέντρα εμείς! Όλα, καραγκιοζιλίκια για εσωτερική κατανάλωση δίχως ίχνος διπλωματικής προοπτικής. Δεν καταλαβαίνετε ότι τέτοιου είδους χειρισμοί υποβαθμίζουν στην παγκόσμια κονίστρα την σημασία της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος;

news443bΕπειδή δεν τα είπαμε, όταν έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις της Άγκυρας, ο Ερντογάν έκανε μέγιστο λάθος, που σηματοδοτεί επιτάχυνση της δύσης του άστρου του. Όποιος και να είσαι, δεν τα βάζεις με τον Κεμαλισμό και μάλιστα τόσο απαξιωτικά για τον ιδρυτή του τουρκικού κράτους. Ιδιαίτερα όταν είσαι στην ουσία τουρκικό «ΠΑΣΟΚ» με ροζέ κεμαλικό φερετζέ, όσο κι αν ξέβαψε στον δρόμο. Από πίσω έρχεται, τον ετοιμάζει καιρό το τουρκικό κατεστημένο -κι όχι μόνο- ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Ερντογάν στην θέση Ερντογάν! Οι επιτυχημένες συνταγές χρησιμοποιούνται ξανά…

Δεν επεκτεινόμεθα μήπως ξεχάσουμε τις άλλες ελληνικές νίκες. Πώς να παραλείψουμε την πρόσφατη και μεγάλη; Μπαινοβγαίνει, όποτε γουστάρει, το ερευνητικό τουρκικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ποντίζει καλώδια αναζητώντας υδρογονάνθρακες και σεις απλώς παρακολουθείτε με πατριωτικό φραστικό τσαμπουκά. Ψυχραιμία λέγεται τώρα πλέον η κατά κράτος υποχώρηση; Τί πρέπει να γίνει; Μοίρασμα όποιου πλούτου κρύβει το Αιγαίο και η Α. Μεσόγειος ανάμεσα στις χώρες, που αμφότερα περιβρέχουν. Γιατί φοβάστε τις λέξεις ή μήπως τις καταστάσεις; Γιατί ο «Δαβίδ» πάει τάχα ν’ αποκλείσει τον «Γολιάθ», παρά τα παθήματά του τα τελευταία 200 χρόνια; Δεν υπάρχει άλλη λύση. Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και μάλιστα δίχως την επικυριαρχία ξένων αφεντικών!

news443cΆλλη νίκη το Καστελόριζο! Η Άγκυρα παρανομεί, θεωρεί ότι το νησάκι δεν διαθέτει υφαλοκρηπίδα, το εποφθαλμιά, γιατί χωρίς αυτό η Ελλάδα χάνει δικαιώματα στην Α.Ο.Ζ. Α. Μεσογείου. Το Καστελόριζο δεν επιβιώνει δίχως το Κας άλλα οι φωστήρες της εγχώριας διπλωματίας έκαναν επιτέλους ματ στην Άγκυρα! Υπέγραψαν συμφωνία Α.Ο.Ζ. με Αίγυπτο χωρίς Καστελόριζο και με κραυγαλέες ελλείψεις (να το πούμε μαλακά) και για άλλα νησιά ακόμα και για Κρήτη και Ρόδο! Έπειτα λένε φταίει ο φονιάς, συγνώμη ο Τούρκος! Κάνανε, ως γνωστόν, και συμφωνία Α.Ο.Ζ. με την Ιταλία και πάλι νικήσανε! Κατέβασαν βρακιά στους Ιταλούς ψαράδες καταμεσής εγχώριας Α.Ο.Ζ. Δεν πα να έρθουνε! Κι αν έρθουνε σε τί γλώσσα θα ψαρεύουνε; Αείμνηστε φίλε Χάρρυ Κλυνν, από την δεκαετία του 1980 τα έχει πει όλα!

Έχετε κι άλλες νίκες, όχι τόσο καταιγιστικές, πλην αξιόλογες, άπτονται γαρ του επιχειρησιακού πεδίου. Επί τροχάδην αναφέρω… Συναντάται ο της Γκραικυλίας υπουργός Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογο (Πομπέου) και πανηγυρίζει η Αθήνα: Μας παίζουν οι σύμμαχοί μας, γυρνάνε την πλάτη στην Τουρκία! Λένε κάποια λογάκια υπέρ Αποικίας. Μετά από καναδυό μέρες ο Πομπέου βλέπει τον Τούρκο ομόλογό του, βάζει την κασέτα από την άλλη πλευρά και λέει προφανώς αυτά, που θέλουν ν’ ακούσουν οι Τούρκοι, αλλά δεν αμαυρώνει αυτό την μεγάλη νίκη σας! Έρχονται αμερικανικά καράβια και παίρνουν μέρος σε ασκήσεις συνεκπαίδευσης με ελληνικά. Γιούπι νικήσαμε! Τί κι αν είναι η Σούδα κούφια και τίγκα στα αμερικανικά όπλα (και πυρηνικά όταν… χρειάζεται), τί κι αν είναι η Κρήτη το μεγαλύτερο φυσικό αμερικανικό αεροπλανοφόρο! Κάνουν κατόπιν οι Η.Π.Α. γυμνάσια με την Τουρκία; Είναι στα πλαίσια της ρουτίνας! Και μια ακόμα νίκη. Εκλιπαρείτε το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ (Ευρωπαϊκή Ένωση, κατ’ ευφημισμόν) να πάρει μέτρα αυστηρά κατά της Άγκυρας, η οποία απαξιοί να γίνει μέλος του και ιδού το αποτέλεσμα. Προς στην Αθήνα εκδίδουν υποστηρικτικές, μάλλον παρηγορητικές ανακοινώσεις και δηλώσεις και προς την Άγκυρα εκτοξεύουν προειδοποιήσεις, να κάνουν … ενοχές τις χοντρές δουλειές. Ό,τι και να πείτε Τούρκοι, νενικήκαμεν!


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: