Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ

 


Η απουσία του από τον ιστότοπό του που συχνά αναπαρήγαγα ήταν προειδοποιητική. Φίλος στενός, ασυμβίβαστος δημοσιογράφος, όμορφος άνθρωπος προστατευτικός συνάδελφος.. Απώλεια συντριπτική..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

 

 

 

«Έφυγε» χθες το βράδυ από την ζωή ο δημοσιογράφος και ιστορικός γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Κώστας Μπετινάκης, αφού εκτός των άλλων οι τελευταίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του δημοσιογραφικού κλάδου από το 2009 από τελούν δικό του έργο ζωής. 

Το 2002 ίδρυσε το πρώτο στην Ελλάδα ηλεκτρονικό περιοδικό www.styx.gr συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια να δίνει την μάχη για την ενημέρωση εντός και εκτός συνόρων με ρεπορτάζ , αναλύσεις, συνεντεύξεις, αποστολές χωρίς να διαψεύδει τις προσδοκίες του αναγνώστη για την αλήθεια αλλά και δίχως τα κείμενα του να επιδέχονται διάψευση. 

Από το 1968 εργάστηκε σε θέση ευθύνης στο τομέα διεθνών ειδήσεων σε εφημερίδες ( Ακρόπολις, Σημερινά, Εγνατία, Ελευθεροτυπία, Μεσημβρινή, Έθνος, Τα ΝΕΑ) και διετέλεσε υπεύθυνος εξωτερικού δελτίου, αρχισυντάκτης διευθυντής στο ραδιόφωνο ,τη τηλεόραση της ΕΡΤ. 

Συνέχισε να αρθρογραφεί μέχρι τέλους από την ιστοσελίδα www.zougla.gr Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ με καθοριστικό ρόλο στο τομέα των διεθνών σχέσεων. Εξελέγη Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ , Γ. Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών και ιδρυτικό μέλος της συνδικαλιστικής δημοσιογραφικής παράταξης Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. 

Τον διέκρινε η προσήλωση του στην δημοσιογραφική δεοντολογία ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της δημοσιογραφικής του διαδρομής. Δόγμα που υπηρέτησε με συνέπεια ήταν ότι είναι ζόρικη υπόθεση η είδηση αλλά ο κόσμος πρέπει να ξέρει την αλήθεια. Για να υπάρχει ενημέρωση και Δημοκρατία.

Κίνηση επαγγελματιών δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: