Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

 Στις τρεις του Νοέμβρη συλλαλητήριο για τη πρροστασία της υγείας του λαού που θα το ακολουθήσουν κι άλλα για την προστασία της ζωής και της κατοικίας του από την θεσμοθετημένη τοκογλυφία.. Τώρα να σας δω... Μάχες δι αντιπροσώπων δεν δίνονται..

 


 
 
Πρωτοβουλίες αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής, αποφάσισαν να πάρουν συνδικάτα εργαζομένων και μαζικοί φορείς της Λάρισας, που συμμετείχαν στην σύσκεψη που οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης το Εργατικό Κέντρο. 

Πρώτος σταθμός η κινητοποίηση την Τρίτη 3 Νοέμβρη έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου θα παραδοθεί το κοινό ψήφισμα με τα αιτήματα των φορέων. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι εργατικών - συνταξιουχικών σωματείων, του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας , της τοπικής ΕΛΜΕ, του εμπορικού συλλόγου, του συλλόγου σπουδαστών ΣΕΥΠ. 

Στην εισήγηση του ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του ΕΚΛ, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας του νομού, τονίζοντας πως, σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα περί «έτοιμου και ενισχυμένου» δημόσιου συστήματος Υγείας, η πραγματικότητα στις δημόσιες μονάδες Υγείας και στη Λάρισα, παραμένει αυτή των τεράστιων ελλείψεων που αφήνουν εκτεθειμένους τους υγειονομικούς και το λαό. 

Έπειτα, σημείωσε πως η κατάσταση που βιώνει ο λαός της περιοχής διαμορφώθηκε χρόνια τώρα, από όλες τις κυβερνήσεις που προωθούν την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, που θωρακίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες. 

"Αυτή η πολιτική την οποία υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, αλλά και συνολικά ο κρατικός μηχανισμός, είναι που δεν επιτρέπει την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την επιβολή και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, την εξασφάλιση όρων για την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών Εκπαίδευσης", τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τέλος επισήμανε πως απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με τη συλλογική πάλη που φέρνει στο προσκήνιο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, τις συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες συνδικάτων, φορέων και υγειονομικών για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. 

Σε αυτή τη βάση αφού παρουσίασε τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και πλήρη στελέχωσή τους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να υπάρξει σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα, να γίνουν μαζικά τεστ και να ενταθεί ο κρατικός έλεγχος ευαίσθητων χώρων, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, να προχωρήσει η ελάττωση του συνωστισμού σε σχολεία και μέσα μεταφοράς, να παρθούν μέτρα στους χώρους δουλειάς, πρότεινε να εκδοθεί ένα κοινό ψήφισμα με αυτά και να συζητηθεί στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, να πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, νοσοκομεία και να ακολουθήσουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία , τις ΤΟΜΥ και αλλού. 

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, όπου όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, αφού περιέγραψαν την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, συμφώνησαν ότι πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει προκλητικά να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη, να σταματήσει να θυσιάζει τα μέτρα για την υγεία του λαού στο βωμό των λεγόμενων «αντοχών της οικονομίας» και να πάρει επιτέλους ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας του λαού και της νεολαίας της περιοχής μέτρα πριν ξεφύγει η κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: