Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΝΔ -- ΣΥΡΙΖΑ

 


ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΡΞΑΤΟ ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΕΠΊ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..

 

Στον τόπο του κοινού τους «εγκλήματος» σε βάρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών επέστρεψαν και καβγάδισαν στις ομιλίες τους ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής.

 


 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του παρουσίασε ως «τομή» την προοπτική τα λαϊκά στρώματα να γίνουν νοικάρηδες στα σπίτια τους, αλλά και «δούλοι» των τραπεζών για να αποπληρώσουν τα χρέη που τους φόρτωσαν η φοροληστεία και τα ληστρικά επιτόκια, όπως προβλέπει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Παράλληλα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ ολοκληρώνει το έγκλημα που ξεκίνησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θύμισε πως η κυβέρνησή του βρίσκει το δρόμο στρωμένο από τους προκατόχους της, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Οικονομικών τον Ευ. Τσακαλώτο ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με τη συμφωνία των τραπεζών, ότι τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ έδερναν διαδηλωτές και πως τον Φλεβάρη του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, «όπως προβλεπόταν από τον νόμο Κατσέλη. Τον οποίο είχατε καταψηφίσει, ενώ η ΝΔ τον είχε ψηφίσει».

Σημείωσε ακόμη πως υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις στο παρελθόν για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους, αλλά ήταν «ελλιπείς», ενώ εστίασε στη «μεγάλη έκρηξη του ιδιωτικού χρέους επί ΣΥΡΙΖΑ», για να κρύψει πως η μία πίσω από την άλλη όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις όπως και η σημερινή διαμορφώνουν με τη φοροληστεία και την αντιλαϊκή πολιτική το πλαίσιο για τη χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων.

Ανοίγοντας δε το «πλάνο» και εντάσσοντας το νομοσχέδιο στις συνολικότερες αναδιαρθρώσεις που «τρέχει» η κυβέρνηση για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σημείωσε πως από τα 115 νομοσχέδια που έγιναν νόμοι επί διακυβέρνησης ΝΔ, τα 12 αφορούν «διαρθρωτικές παρεμβάσεις, κάτι που δημιουργεί μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον».

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε ένα ελληνοτουρκικό θέμα σε θέμα της ΕΕ, ξεπλένοντας το ρόλο της. Για την επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ., ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ το έκανε πράξη στο Ιόνιο και επανέλαβε ότι είναι μονομερές δικαίωμα της χώρας που μπορεί να το ασκήσει και σε άλλες περιοχές, ενώ πρόσθεσε πως τα χωρικά ύδατα στις περιοχές εκτός Ιονίου είναι στα 6 ν.μ. και ο εναέριος χώρος στα 10 ν.μ. και πως οι Ενοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται την κυριαρχία της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο έκανε σαφές ότι η «κόκκινη γραμμή» είναι στα 6 ν.μ. νότια του Καστελόριζου και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εμφανίζει «πολύ απλουστευμένα επιχειρήματα» για το θέμα αυτό.

Τέλος, για την πανδημία ισχυρίστηκε πως η κυβέρνησή του τα πάει καλά έναντι άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, πως ο στόχος είναι η αποφυγή ενός γενικευμένου lockdown και ότι αχνοφαίνεται η ελπίδα ενός εμβολίου, ενώ προκλητικά ισχυρίστηκε πως το μείζον είναι η ατομική ευθύνη, ειδικά των νεότερων έναντι των γηραιότερων.

Προκλητικό εμπόριο ελπίδας πάνω στα αποκαΐδια που άφησε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιδοθεί σε «διαγωνισμό» με την κυβέρνηση για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για το έγκλημα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και ποιος είναι ικανότερος να διαχειριστεί την τουρκική επιθετικότητα στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με βάση τους στόχους του κεφαλαίου.

Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην τουρκική επιθετικότητα, βγάζοντας από το κάδρο τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, άσκησε κριτική στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας και ότι είναι «σε διπλωματική αδράνεια και παθητικότητα» και στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ξανά περήφανος για την αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει ξεκάθαρες «κόκκινες γραμμές», καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το αν η «κόκκινη γραμμή» για το «Oruc Reis» είναι τα 6 ή τα 12 ν.μ. νότια του Καστελόριζου και επανέλαβε την καιροσκοπική πρότασή του για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. νότια της Κρήτης.

Για το έγκλημα στην πρώτη κατοικία, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο για όσους αγωνίζονταν ενάντια σε αυτούς επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας έκανε τον... αθώο του αίματος, υποστήριξε με την ίδια άθλια επιχειρηματολογία πως επί ΣΥΡΙΖΑ οι πλειστηριασμοί ήταν για κακοπληρωτές που είχαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε τη λαϊκή κατοικία. Μάλιστα, χωρίς τσίπα προσπερνώντας τα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησής του και ξαναπαίζοντας το ίδιο έργο για τον εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων, έφτασε να... δεσμευτεί πως «ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου θα είναι αυτός» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ξαναπάρει το χρίσμα από την αστική τάξη, «θα πάρει τα κλειδιά της οικονομίας από το παρασιτικό κεφάλαιο», στο οποίο έδωσε έως και τα... αντικλείδια των λαϊκών σπιτιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: