Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ..

 ΟΧΙ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ.. 


Κρίση ειλικρίνειας ή ο φόβος φυλάει τα έρημα;




Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση «στηρίζει πλήρως την πρόταση της Κομισιόν» και ότι «δεν γίνεται να πάμε κάτω από το επίπεδο αυτής της πρότασης», επικαλούμενος μεταξύ άλλων την ανάγκη για διασφάλιση πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας για την εξουσία του κεφαλαίου, αφού όπως είπε «μιλώντας ως χώρα που το 2011 βίωσε ύφεση της τάξης του 9,1%,  

Αυτού του είδους οι οικονομικές καταστάσεις είναι πραγματικά ιδιαίτερα επώδυνες, οδηγούν σε κοινωνική αναταραχή και σε άνοδο του λαϊκισμού. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε καλά τι θα αντιμετωπίσουμε εάν η αντίδρασή μας δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος ή την ταχύτητα που απαιτείται».Ωμή παραδοχή πως πρέπει να δράσουν προκαλώντας ξανά σοκ και δέος!!!

Παραπέρα, με άγχος να μη λογίζονται τα κονδύλια του πακέτου ως δάνεια, που θα επιβαρύνουν παραπέρα την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου, ζήτησε να διατηρηθούν το ύψος του συνολικού ποσού και η αναλογία επιχορηγήσεων - δανείων, καθώς και να μην αλλάξει η λεγόμενη κλείδα κατανομής. «Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει το ύψος της παρέμβασης και οτιδήποτε διαφορετικό θα δημιουργούσε σοβαρότατο πρόβλημα», σημείωσε, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες της κυβέρνησης αλλά και τα «μηνύματα» που έχει λάβει για την ανάγκη γρήγορης και μεγάλης ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων.

Τέλος, κατά τις κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στη Σύνοδο του Ιούλη, που θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: