Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ


Τα πράγματα είναι απλά και κλείστε τ' αυτιά σας στις τρομοκρατικές μαλακίες.. Ο Ερντογάν με τους S400 εκβίασε τη Δύση, τα βρήκε τώρα με τον Τραμπ στη Λιβύη, σέρνοντας ταυτοχρόνως στη μοιρασιά του Μεσογειακού πλούτου και την Ελλάδα!! Δύση και ξερό ψωμί εσείς.. Σε λίγο ούτε την ειδυλλιακή δύση θα βλέπετε από τα νησιά, μα μήτε και ξερό ψωμί..




Η ανακοίνωση της Τουρκίας ότι Ερντογάν και Τραμπ συμφώνησαν για στενότερη συνεργασία στη Λιβύη επιβεβαιώνει ότι έχει «ανοίξει» πολύ το παζάρι για την επόμενη μέρα στην περιοχή και ότι οι διευθετήσεις «τρέχουν με χίλια», καθώς τα ανοιχτά μέτωπα αλληλοσυνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται, όπως συμβαίνει και με τα Ελληνοτουρκικά.

Απ' αυτήν τη σκοπιά, είναι πραγματικά αστεία η προσπάθεια της κυβέρνησης ακόμα και τώρα να δημιουργήσει την αίσθηση ότι η «διπλωματική της αντεπίθεση» διαμορφώνει όρους ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας στην περιοχή και θωράκισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ειδικά σε ό,τι αφορά το ανυπόστατο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο.

Το μόνο που δεν μπορεί να επικαλεστεί πάντως η κυβέρνηση είναι άγνοια του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, στον οποίο είναι ενταγμένη και η ίδια, συμμετέχοντας στο παζάρι που έχει ανάψει στην περιοχή.

Από τον περασμένο Φλεβάρη οι ΗΠΑ διαβεβαίωναν την Τουρκία ότι «τα συμφέροντά μας ταυτίζονται σε Συρία και Λιβύη», ενώ μόλις πριν από λίγους μήνες ο Στόλτενμπεργκ ενθάρρυνε την επέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη, λέγοντας ότι «είμαστε 30 χώρες στο ΝΑΤΟ και μπορούμε να έχουμε διάφορες θέσεις σε διαφορετικά θέματα, ωστόσο η Αγκυρα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος».

Αφού λοιπόν Ελλάδα και ΗΠΑ μοιράζονται «κοινά οράματα» στην περιοχή, όπως επαναλαμβάνει διαρκώς ο Πάιατ και πρώτα απ' όλα τη διαφύλαξη της ΝΑΤΟικής συνοχής στη νοτιοανατολική πτέρυγα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλούν, ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής για τα «καλά» που έχει τάχα να περιμένει ο λαός από τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: