Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ;

Μαγιορκίνης για δεύτερο κύμα: Έχει εν μέρει σταματήσει λόγω των μέτρων (Video) - Media
 Ανεξάντλητη εστία μολυσματικών πολιτικών ιών κατάντησαν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.. Τώρα η κυβέρνηση ξύνει και τον πάτο από τις εφεδρείες της.. Γκίκας Μαγιορκίνης καλείται και είναι επίκουρος της Υγιεινής και της επιδημιολογίας και αναμασά τις έωλες φλούδες των προκατόχων του αλλά η κατσίκα -- εμείς -- δεν μασάει ταραμά.


«Η έλευση του δεύτερου κύματος εν μέρει έχει σταματήσει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε επέκταση», δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του MEGA.

«Γενικά φαίνεται ότι τα μέτρα, εκτός από τη μάσκα, και τα περιοριστικά και το κλείσιμο των μαγαζιών στις 00:00, έχει συμβάλει στο να έχουμε αυτήν την ανατροπή της εκθετικής αύξησης του δεύτερου κύματος», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

Τόνισε ότι αυτοί που γυρίζουν από τις διακοπές τους θα πρέπει να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους κατά το μέγιστο, να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατό και να φορούν μάσκα παντού για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: