Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

O TOΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ


Eίχα που είχα μια φυσική αποστροφή έναντι των εκκλησιαστικών ιεραρχών –πάντα εξαιρούσα τον λαϊκό κλήρο— κάθε φορά που έρχομαι σε φυσική ή ηχοεικαστική διασταύρωση μαζί τους, αυτή πολλαπλασιάζεται δραματικά στη περίπτωση του ενθρονισμένου ρασοφόρου της   Αγιάς Σοφιάς και των νέων χωρών.. Τότε είναι που μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, ό,τι και αν αυτός διαπραγματεύεται.. 






Αφορμής έτσι δοθείσης της επίσκεψης που του έκαναν ως αυτόκλητοι φύλακες της ιστορικής Μονής Εσφιγμένου κάτι κυράτσες και κυράτσοι , δήλωσε πως θα συνδράμει τον «ιερό αγώνα» τους (κάτι σαν την Τζιχάντ ένα πράγμα) στην εκδίωξη των ανταρτών μοναχών που τον υπερασπίζονται.. 

Περί ποίου αγώνα πρόκειται; 

Περί της κανονικοποίησης των αισχών που ο ίδιος έχει προκαλέσει στο Άγιο ΄Ορος. Και που για να την επιτύχει καταπάτησε, στην ουσία τσαλάκωσε, ακόμη και αυτό το καταστατικό του λίκνου της διεθνούς ορθοδοξίας το οποίο επέτρεπε μόνον είκοσι μονές. Για να τις κάνει 21, καταχρώμενος το όνομα της ιστορικής μονής .. 

Στην ουσία τα πλούτη της έχει βάλλει στο μάτι γιατί απαιτεί από τους αντάρτες μοναχούς να του παραδώσουν όλα τα ανεκτίμητης αξίας κειμήλια που αυτή κατέχει.. Κάτι το οποίο μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί με επιβεβαίωσε ως προς τα κίνητρά του. 

 Στόχος του Άμερικανοκίνητου ιεράρχη είναι να διαφεντεύσει επί του Αγίου Όρους και δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε, με δεδομένο το προσωπικό ενδιαφέρον της Μόσχας ως προς το καθεστώς του, σε τι μπελάδες μπορεί να βάλλει τη χώρα αυτό.. 

Κάποια στιγμή όλον αυτό τον καθεστωτικό εσμό των θεσμοθετημένων αρχόντων, θα τον πληρώσει ξανά ο λαός όπως κατ’ εξακολούθηση έχει στο παρελθόν συμβεί –σφαγή των ποντίων, η ταπεινωτική ήττα της Μελούνας, η καταστροφή του 22 και πιο πρόσφατα η τραγωδία της Κύπρου—και διερωτώμαι στους πόσους ερειπιώνες  θα το καταλάβει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: