Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ Ή ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ.. ΤΡΕΙΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΕΝΑΣ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΕ.. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ.. ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ..




Mετά την ηχηρή σιωπή της Νίκης Κεραμέως, σχετικά με την αποκάλυψη του tvxs.gr, για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό στο Κολλέγιο Ψυχικού, γνώστες της υπόθεσης δηλώνουν ότι τέτοια περιστατικά έχουν ξανά συμβεί στο παρελθόν αλλά «κουκουλώθηκαν για να μην αμαυρωθεί η φήμη του Κολεγίου».

Το πιο εντυπωσιακό δε, είναι ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπλεκομένων, η υπουργός φρόντισε να νομοθετήσει σχετικά, ώστε το Κολλέγιο, να έχει ενδεχομένως στο οπλοστάσιο του επιχειρήματα υπέρ του, σε εν εξελίξει δικαστικές διαμάχες.

 Η παράνομη εκδρομή 

Τα περιστατικά, είχαν σχέση με δυο καταγγελίες. Η μία αφορούσε σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιού από τρεις συμμαθητές της κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής και η άλλη βιασμό μαθήτριας από συμμαθητές, στο δασάκι του σχολείου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Το πρώτο περιστατικό, συνέβη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Γαβρόγλου. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, επειδή δεν υπήρχε έγγραφη καταγγελία, ή έκθεση από τον σύλλογο διδασκόντων, δεν διερευνήθηκε το περιστατικό της σεξουαλικής παρενόχλησης από το υπουργείο. Υπήρξαν όμως καταγγελίες για το γεγονός ότι η εκδρομή έγινε παράνομα, καθώς δεν είχε ζητηθεί από το Κολλέγιο η άδεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης όπως προβλέπει ο νόμος. Γι’ αυτό διατάχθηκε ΕΔΕ.

Το σχολείο αποφάσισε να λύσει στο εσωτερικό του το θέμα, κίνηση απολύτως θεμιτή, καθώς πρόκειται για θέματα που αναλαμβάνει να λύσει πρωτίστως η σχολική κοινότητα. Με τη μόνη διαφορά, ότι σύμφωνα με καταγγελίες, δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που διασφαλίζουν τα δικαιώματα των ίδιων των μαθητών.

Οι τρεις μαθητές κλήθηκαν σε ακρόαση και έπειτα απεβλήθη ο ένας από τους τρεις, εν μέσω της σχολικής χρονιάς.

«Ο νόμος προβλέπει ότι σε ένα παιδί που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, προηγούνται επιπλήξεις πριν επιβληθεί η εσχάτη των ποινών, που είναι η αποβολή. Η νόμιμη διαδικασία δεν τηρήθηκε από το Κολέγιο. Δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις που δικαιολογούν την αποβολή» λέει στο tvxs.gr o Πάνος Λαζαράτος, συνήγορος του μαθητή, ο οποίος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ηθική του δικαίωση, αφού φοιτά πλέον σε άλλο σχολείο.

Ο δικηγόρος προσθέτει, ότι ενώ ο μαθητής έχει το δικαίωμα να παραστεί στην ακρόαση με συνήγορο, το Κολέγιο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αυτό κατά παράβαση του νόμου. Στο ερώτημα γιατί αποβλήθηκε ο ένας κι όχι και οι τρεις μαθητές, οι απόψεις διίστανται.

Το σχολείο υποστηρίζει πως έκρινε πως ο συγκεκριμένος μαθητής ήταν ο ηθικός αυτουργός, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές εντός του σχολείου που λένε πως υπήρχε συγκεκριμένο αίτημα από σύζυγο υψηλού στελέχους της ΝΔ, να αποβληθεί ο συγκεκριμένος.

Σε κάθε περίπτωση, η Ν. Κεραμέως, με την ανάληψη του υπουργείου Παιδείας, αλλάζει τον νόμο για τις σχολικές εκδρομές ώστε να μην χρειάζεται πλέον η άδεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης για να πραγματοποιηθεί μία εκδρομή. Αλλάζει επίσης το πλαίσιο που αφορά τις αποβολές. «Πρόκειται για φωτογραφικές διατάξεις, που αφορούν το Κολέγιο και το βοηθούν να πέσει στα μαλακά» λένε καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: