Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΕΣΕΙΣ ;

..ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΜΕΙΣ... 



Αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις απιθανότητες, είναι ικανοί να σε πείσουν να διαπράξεις φρικαλεότητες.






Πέρα από κάθε μεταφυσικό αφιόνι η αλλαγή θρησκευτικού ενδύματος στο μνημείο της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, την Αγιά Σοφιά, είναι το προκάλυμμα του Τουρκικού επεκτατισμού, οι στυλοβάτες του οποίου μπορεί να βλέπουν αφ υψηλού το Αιγαίο, αλλά δεν το χάνουν ποτέ από τα μάτια τους.

Κι ως εδώ όλα καλά έστω και αν δεν είναι ανθηρά. 

Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι το Μιντιακό Θέατρο σκιών με τον θρήνο ενός εσμού τηλεδημοσιογράφων, η απόσταση διανύθηκε αλματωδώς ως από ακροβάτες!! Είχαμε έτσι από τη μια μουζεΐνηδες ιμάμηδες και όλα τα συμπαραμαρτούντα κι από την άλλη τον αρχιεπίσκοπο να χοροστατεί στον ..Ακάθιστο. Κάτι σαν να λέμε θρησκευτική αντισυγκέντρωση!! 

Αν και η εικόνα φαντάζει ως γελοιοδέστερη του γελοίου δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί υποσυνείδητα μοιράζουν τη ζαχαρίτσα με το παραθείο του πολέμου των δύο πολιτισμών στους ένθεν κακείθεν σανοφάγους, κρύβοντας το φονικό διακύβευμα. Την αρπαγή του υποθαλάσσιου πλούτου. Ποιος θα ξεσκίσει το Αιγαίο. Ευκαιρίας έτσι δοθείσης στον εθνικιστικό παροξυσμό πρόσθεσαν και τον θρησκευτικό χαρακτήρα..

Αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε απιθανότητες είναι ικανοί να σε πείσουν να διαπράξεις φρικαλεότητες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: