Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μαχητική διαδήλωση στον Πειραιά κατά της Cosco
«Πάνω από τα κέρδη τους είναι η ζωή, όχι λιμάνι στην Πειραϊκή» και «Λιμάνι στα χέρια των εργατών, όχι της Cosco και των εφοπλιστών».





Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του master plan της Cosco πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.  Στη συγκέντρωση καλούσαν σωματεία, περιβαλλοντικές και εργατικές κινήσεις μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ) και πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια και κλιμάκωση μιας πρώτης νίκης του πειραϊκού λαού στις 22 Μαΐου με την απόφαση του ΣτΕ για την αναστολή των έργων βυθοκόρηση στην Πειραϊκή.

Η συγκέντρωση υπήρξε η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στον Πειραιά, καθώς εκατοντάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες έδωσαν δυναμικό «παρών» με αγωνιστικό παλμό, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα τους, για τη συνέχιση του αγώνα και την ολοκλήρωσή του με τη οριστική ματαίωση του master plan.

Αυτή η στάση έρχεται σε ριζική αντίθεση τόσο με συστημικές δυνάμεις που τάσσονται και συνηγορούν υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου, ενώ άλλες αρκούνται σε μικροβελτιώσεις. Όμως αυτές, ακόμη και αν αποφασιστούν και πραγματοποιηθούν απ’ τον επιρρεπή σε παρανομίες κινεζικό κολοσσό θ’ αποτελέσουν, κυριολεκτικά, ασπιρίνη στον καρκίνο της Cosco.

Στη μεγάλη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά και το λιμάνι συμμετείχαν πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες. 

Μεταξύ των συνθημάτων που κυριάρχησαν ήταν: «Οι κυβερνήσεις ακούστε το καλά, τα σχέδια της Cosco θα μείνουν στα χαρτιά», «Πάνω από τα κέρδη τους είναι η ζωή, όχι λιμάνι στην Πειραϊκή» και «Λιμάνι στα χέρια των εργατών, όχι της Cosco και των εφοπλιστών». Όταν η πορεία έφτασε στα γραφεία της Cosco, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε το ψήφισμα της λαϊκής συγκέντρωσης σε εκπροσώπους της.

Ήταν μία μεγάλη πορεία με συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών που διατράνωσαν με μαχητικό φρόνημα την ανυποχώρητη αντίθεσή τους στο καταστροφικό έργο της Cosco. Αποτελεί πλέον βεβαιότητα, ο αγώνας θα συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: