Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Βυθίσατε τον «Έβρο» - Εντυπωσιακά πλάνα από άσκηση με πραγματικά πυρά νότια της Καρπάθου (Videos/Photos) - Media

Μόνο που αν συμβεί το απευκταίο δεν θα είναι εντυπωσιακή άσκηση σκοποβολής επί εκτεθιμένου ακίνητου και ανυπεράσπιστου στόχου αλλά ανταλλαγή πυρών μεταξύ ισοδύναμων και ισάξιων όπλων αφού όλα είναι Νατοϊκά.. Έτσι για να μην τρέφουμε αυταπάτες..




Εντυπωσιακά είναι τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) από την τελική φάση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά στην θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου.

Οι βολές περιελάμβαναν εκτοξεύσεις Κατευθυνόμενων Βλημάτων από Μονάδες Επιφανείας και Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τορπίλης μάχης από υποβρύχιο, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας.

Η άσκηση προέβλεπε τη βύθιση του πλοίου «Έβρος», το οποίο αποτελεί ένα παροπλισμένο σκάφος μεταφοράς πυρομαχικών του Πολεμικού Ναυτικού.
Η βύθιση του «Έβρου» έγινε ταυτόχρονα από το υποβρύχιο «Παπανικολής» και από τη φρεγάτα «Λήμνος».

Η άσκηση έλαβε χώρα περίπου 60 ναυτικά μίλια νότια της Καρπάθου, στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δείτε βίντεο με τις εκτοξεύσεις πυραύλων από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και με την τορπίλη από υποβρύχιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: