Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ


 Οργίλη ανακοίνωση εξέδωσε η Ρωσική πρεσβεία κατά των ΗΠΑ όταν ο θρασύτατος Πάιατ εκτόξευσε συκοφαντίες του γνωστού τύπου: Πως οι Ρώσοι με αφορμή την ορθοδοξία αναστατώνουν τη περιοχή !! Πρέπει πράγματι να είσαι αμερικανός πίθηκος για να ισχυριστείς κάτι τέτοιο σημειώνω εγώ..


Σε υψηλούς τόνους ήρθε η νέα απάντηση της ρωσικής πρεσβείας της Ελλάδας προς τον εκπρόσωπο της αμερικανικής, με αφορμή δηλώσεις για τη Λιβύη, την Ουκρανία και τη διάσπαση στην Ορθοδοξία.

 Η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα κατηγόρησε τη Ρωσία πως «δεν είναι ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας» στην περιοχή για να λάβει τη σκληρή απάντηση της ρωσικής πρεσβείας. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είπε ότι «δεν κατανοεί την απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στην συνέντευξη του Πάιατ» και αναφέρει παραδείγματα όπως τη Λιβύη, την Ουκρανία και τη διάσπαση στην Ορθοδοξία.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων πως: «είδαμε φωτογραφίες προηγμένων ρωσικών αεροσκαφών που παραδόθηκαν σε αεροπορική βάση στη Λιβύη. Είδαμε Ρώσους να εκδιώκονται από την Ελλάδα το 2018 επειδή υπονόμευσαν τη συμφωνία των Πρεσπών και παρεμβαίνουν στις Ελληνο-Ορθόδοξες θρησκευτικές υποθέσεις».

 Άμεση ήταν η αντίδραση της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα που υπογράμμισε πως: «Η Λιβύη, η Ουκρανία, η διάσπαση στην Ορθοδοξία είναι ακριβώς τα πλέον καταπληκτικά παραδείγματα του "σταθεροποιητικού" ρόλου των ΗΠΑ, όπως και η απροκάλυπτη και μόνιμη ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτων χωρών. Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων. Έλεος πια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: