Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΗΣ ΑΤΗΜΕΛΗΣΙΑΣ

Σχόλια: Δ.Τ- Σ.Ε
Σκίτσο: Βασίλης Παπαγεωργίου


«Τον περάσαμε για Πακιστανό…»


«Πακιστανέ, κάνε στην άκρη!». Αυτή την εντολή έδωσαν ρατσιστές αστυνομικοί στο Ηράκλειο Κρήτης σε έναν νεαρό εργαζόμενο που επέστρεφε μετά τη δουλειά στο σπίτι του με το μηχανάκι. 



Αυτός δεν υπάκουσε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι Πακιστανός και πίστευε ότι η εντολή απευθυνόταν σε κάποιον άλλο. Τελικά σταμάτησε και δέχτηκε άγρια επίθεση από τους αστυνομικούς, που δεν του έδωσαν καν την ευκαιρία να εξηγήσει. Ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε και στο τμήμα. Αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία που δείχνει και τα δυο μάτια του θύματος μαυρισμένα από τις μπουνιές. Προφανώς η ο αγριανθρωπισμός και η μισαλλοδοξία, είναι η παλιά και η νέα «κανονικότητα» των ενστόλων του Χρυσοχοΐδη.

Στενές επαφές Πάιατ-ΣΥΡΙΖΑ

Εντύπωση προκάλεσε η επίσκεψη αντιπροσωπείας των ΗΠΑ την Πέμπτη στη Βουλή για να συναντηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και υψηλόβαθμης  αξιωματούχου. Ο πρέσβης πήγε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη βουλή, όπου τον υποδέχτηκαν οι Γ. Κατρούγκαλος, ο Ν. Παππάς, η Ρ. Σβίγγου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα Β. Καλπαδάκης. Ο Γ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τακτικές συναντήσεις με την πρεσβεία. Θέμα συζήτησης η «στρατηγική σχέση» ΗΠΑ-Ελλάδας, οι εξοπλισμοί και οι γενικότερες επιδιώξεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Διόλου τυχαίο λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει στη βουλή τις «αμυντικές» δαπάνες.

Θερμό επεισόδιο στην προανακριτική

Δεν έχουμε συνηθίσει βουλευτές της ελληνικής βουλής να πιάνονται στα χέρια, ωστόσο αυτό συνέβη την Πέμπτη στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για τη Νοβάρτις όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας έσπρωξε τον Κώστα Κυρανάκη της ΝΔ, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ ουρλιάζοντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «είστε κότες». Χρειάστηκε η παρέμβαση της φρουράς της βουλής για να μην κλιμακωθεί επικίνδυνα το επεισόδιο. Είχε προηγηθεί φραστική επίθεση του Κ. Κυρανάκη σε χυδαίο ύφος απέναντι στον Π. Πολάκη, με τον βουλευτή της ΝΔ να λέει στον πρώην υπουργό «είσαι κότα λειράτη» που «κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας». Οι αψιμαχίες δείχνουν την ένταση αλλά και τον ευτελισμό μιας δικομματικής «κοκορομαχίας», η οποία δεν έχει σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Εκδικητικές ποινές σε εξεγερμένες κρατούμενες

Με πειθαρχική μεταγωγή και στέρηση ημερομισθίων ενός έτους καταδικάστηκαν έντεκα κρατούμενες που εξεγέρθηκαν για τον θάνατο συγκρατούμενής τους στις φυλακές Θήβας. Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στις κρατούμενες γυναίκες της Θήβας, «η δίκη ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά για κάθε κρατούμενη, ενώ καμία δεν ήταν πλήρως ενημερωμένη για το κατηγορητήριο. Όλες καταδικάστηκαν συλλήβδην με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο την άρνησή τους να καταδώσουν τις συγκρατούμενές τους!» Το βαθύ κράτος δείχνει «σιδερένια πυγμή» απέναντι στις κρατούμενες, ειδικά όταν έχουν στάση αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

Λεφτά για ελικόπτερα υπάρχουν

Την ώρα που επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό Αττικόν παρέμεναν απλήρωτοι έγινε γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί στην αγορά τεσσάρων «υπερσύγχρονων ελικοπτέρων» από τις ΗΠΑ και στην αναβάθμιση τεσσάρων φρεγατών τύπου MEKO. Οι εξοπλιστικές κινήσεις επισπεύδονται με πρόσχημα την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και αναμένεται σύντομα να περάσουν από τη Βουλή. Οι ΗΠΑ μάλιστα τονίζουν πως τα ελικόπτερα «θα ενισχύσουν την ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμένει διαλειτουργικό με τις ΗΠΑ»! Στο ίδιο πλαίσιο την Τετάρτη το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με επίσημη ανακοίνωση τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση ή απόκλιση στην αναβάθμιση των F-16 σε Viper από την Lockheed Martin!

Δεν υπάρχουν σχόλια: