Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

..ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ..


 Διαδηλωτές για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ έφτασαν, την Παρασκευή (29/05, τοπική ώρα), έφτασαν μέχρι τον Λευκό Οίκο και έτσι η Υπηρεσία Ασφαλείας αναγκάστηκε να τον κλείσει. Μαζικές κινητοποιήσεις έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ εξαιτίας του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς και διαδηλωτές, την Παρασκευή (29/05, τοπική ώρα), έφτασαν μέχρι τον Λευκό Οίκο. Έτσι, η Υπηρεσία Ασφαλείας αναγκάστηκε να τον κλείσει.

 Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται πλήθος διαδηλωτών έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή και έχουν στηθεί οδοφράγματα. ​Αστυνομικές μονάδες με πλήρη εξάρτυση περιφρουρούν τον Λευκό Οίκο, όπου βρίσκεται και το Οβάλ Γραφείο. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονται γύρω από τον Λευκό Οίκο. ​

Μια μικρή ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τα οδοφράγματα. Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός Ντέρεκ Σοβίν κατηγορείται για δολοφονία και ανθρωποκτονία εξ αμελείας αναφορικά με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Χένεπιν, Μάικ Φρίμαν.

Επισημαίνεται πως ο δήμαρχος της Μινεάπολης επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο και ο Ντόναλντ Τραμπ, νωρίτερα, αποκάλυψε πως επικοινώνησε με την οικογένεια του Αφροαμερικανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: