Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η ΡΩΣΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ


 Τον παγκοσμίου φήμης  Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τίμησε μετά πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Μόσχα. 



 Μα γιατί ; 'Εχουμε τόσους και τόσους γερμανοτσολιάδες εδώ και μια σειρά από μπαστουνοτραβόλτες των τσιφτετελορόκ τον υπέργηρο Μίκη βρήκες να τιμήσεις εσύ ο ηγέτης μιας παντοδύναμης χώρας που ο Τσίπρας σου γύρισε τη πλάτη; Ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς ρεεεε!!! Αυτοί που οι πλείστοι εξ ημών δεν κάνουμε ούτε για νυχτοφύλακες των μνημείων μας.. Για ποιους μας πέρασες;



Με διάταγμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν επιδόθηκε στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, μετάλλιο για την προσφορά τους στην Τέχνη.

Το ρωσικό μετάλλιο «75 χρόνια από τη Νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» δόθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.

 Σε ανάρτησή της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία, έκανε γνωστό πως δίνει το μετάλλιο «στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, μέλος της Ελληνικής Αντίστασης Μίκη Θεοδωράκη». Μάλιστα υπογραμμίζει πως το μετάλλιο απονεμήθηκε σύμφωνα με το Διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Rus Embassy, Greece ✔ @RFEmbassyGr
Το ρωσικό μετάλλιο "75 χρόνια από τη Νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο" επιδόθηκε στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, μέλος της Ελληνικής Αντίστασης Μίκη Θεοδωράκη. Το μετάλλιο του απονεμήθηκε σύμφωνα με το Διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας Βλ.#Πούτιν.#FacesOfVictory #Ελλάδα

Ο Κόκκινος Στρατός τραγούδησε Μίκη

Ειδική μνεία στον ελληνικό λαό έκανε τις προηγούμενες ημέρες η χορωδία του Κόκκινου Στρατού, μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η περίφημη χορωδία τραγούδησε στα ελληνικά το «όταν σφίγγουν το χέρι» του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Έλληνες, για την προσπάθεια που αυτοί κάνουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: