Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΤΕΣΤ 2


  Από τη Μαρίνα βήχου


Καλημέρα, ολημερα, τελευταία μέρα του Απριλη!
Χτες είχαμε την ευκαιρία να γίνει μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή αποψεων από εδώ μέσα σχετικά με το αν και κατά πόσο ο κορωνοιος ενδέχεται να μεταβάλλει τον τόπο κατοικίας κάποιων από μας το επόμενο διάστημα.



Αρκετοί συνταξιούχοι είναι αυτοί που απάντησαν ότι αν η Αθήνα ειδικά παραμείνει σε καθεστώς ημικαραντινας για μεγάλο διάστημα θα προτιμούσαν να φύγουν και επίσης αναφέρθηκε η πεποιθηση-δυστυχως δεν έχω πολλούς φίλους νέους σε ηλικία εδω- ότι και νέοι λόγω ανεργίας θα σκεφτούν μια τέτοια προοπτική.

Σήμερα αν θέλετε προτείνω να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα, αυτό του λεγόμενου "διαβατηρίου ανοσίας", που απ'οτι φαίνεται θα απασχολήσει ιδιαίτερα τις κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου το επόμενο διάστημα.

Η είδηση μάλιστα, προερχόμενη από Βρεττανια-χθεσινη- αναφέρει ότι ανακαλύφθηκε τεστ αντισωμάτων με 99% ακρίβεια, που βάση αυτού θα εξακριβώνεται ποια άτομα έχουν νοσήσει και έχουν πλέον ανοσία, ώστε να μπορούν να βγουν από το lockdown και να αποκτήσουν ελευθερία κινήσεων.

Αυτό δηλαδή που απ'οτι καταλαβαίνω σκέφτονται να εφαρμόσουν και ας το προσέξουμε...γιατί πιθανά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές μας μετακινήσεις εκτός ορίων νομου είναι ένα "διαβατήριο", που θα λέει ότι νοσησαμε και τώρα έχουμε ανοσία, άρα μπορούμε να ταξιδέψουμε και γιατί όχι αργοτερα-υποθετω- με βάση αυτό να επιτραπεί να πάμε στον κινηματογράφο, στο θέατρο, σε κάποιο εστιατόριο κ.λ.π.

Μια τέτοια ρύθμιση σας φαίνεται φυσιολογική? Δεν θα βάλει στο περιθώριο ουσιαστικά τους ηλικιωμένους και ευπαθείς, που όλο αυτό το διάστημα είδαν κι έπαθαν να μην νοσήσουν? Δεν θα είναι σαφώς ρατσιστική απέναντι στους υγιείς?

Επίσης πόση ακρίβεια όσον αφορά το χρονικό διάστημα της ανοσίας μπορεί να έχει ένα τέτοιο τεστ? Όποιος θέλει απαντάει. Την δική μου θέση την καταλάβατε από τις ερωτήσεις. Και δεν αποτελεί απλά θέση αλλά και αντικείμενο νομικής διερεύνησης των δικαιωμάτων μου αν προχωρήσει μια τέτοια ρύθμιση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: