Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ

 
ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ 





Βγήκαν μαχαίρια και στη νεολαία Σύριζα επειδή δεν γουστάρουν τους Πασπίτες.. Η είδηση εδώ είναι πως υφίστανται εν πολιτική ζωή κάτι ξέφτια από το άλλοτε κραταιό Πασόκ



Οι "ωδίνες" της διεύρυνσης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαντλούνται μόνο στα εσωκομματικά στρατόπεδα ( προεδρικοί, "53", παλιά φρουρά κ.ο.κ) αλλά και στη Νεολαία του κόμματος.
Εκεί σημειώνονται άλλου είδους "ταραχές" : Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (πραγματοποιεί το συνέδριό της 5-8 Μαρτίου) βαδίζει παράλληλα με την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ ( στελέχη της ΠΑΣΠ που αυτομόλησαν στον ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρινόμενα στο προοδευτικό "κάλεσμα" του Αλέξη Τσίπρα), με τις πορείες τους πάντως, να μην τέμνονται.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και πρώην "πασπίτες" , όχι μόνον δεν έχουν επιτύχει την επιθυμητή "όσμωση" για να συμπορευτούν μέσα στο κόμμα, αλλά έχουν κλείσει τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους από τον περασμένο ...Σεπτέμβη.
Παιχνίδια Εξουσίας
Το αποκορύφωμα στην κόντρα των δύο "ομάδων" ήταν η συνύπαρξή τους το Σαββατο στην αρένα του ταε κβο ντο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, όπου δεν συνέπιπταν ούτε στα... συνθήματα.
"Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή" φώναζε το μπλοκ των Νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ, "Αλέξη προχώρα άλλαξέ τα όλα" αντέτεινε επί το πασοκικότερον το μπλοκ των πρώην ΠΑΣΠιτών.
Ένα μόλις εικοσιετράωρο δε πριν να κλείσουν οι λίστες συμμετοχής στο συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (λήγει σήμερα η προθεσμία εγγραφών) , δεν υπάρχει καμία προαίρεση του μπλοκ των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ για να συμμετάσχουν, προσχωρώντας στη Νεολαία που έχει τη "σφραγίδα" του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, ως φαίνεται, έχουν βάλει "πλώρη" να συμμετάσχουν απευθείας στο μαγιάτικο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παραγκωνίζοντας τους Νεολαίους του.

Ο "καυγάς"

Οι διάυλοι επικοινωνίας των δύο πλευρών είναι κλειστοί , καθώς συμφωνα με πηγές της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία ( και διαλυτική) διαπραγμάτευσή τους τον Σεπτέμβριο, ζητήθηκε από τους πρώην ΠΑΣΠίτες:
1. Να ενταχθούν στην Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
2. Να παραδώσουν τη σημαία του Πολυτεχνείου στον ΣΦΕΑ ( Σύλλογος Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών)
Ουδέν αίτημα έχει γίνει δεκτό καθώς το δίκτυο της ΠΑΣΠ είναι εμφανές ότι επιθυμεί να κρατήσει την ανεξαρτησία του .
Ο πρώην γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Μιχάλης Νικηφόρος μάλιστα, έχει ήδη ενταχθεί στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης ( το κομματικό Όργανο που συναποτελείται από ΣΥΡΙΖΑίους και "συμμάχους").
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παίρνει θέση στην κόντρα των δύο μεν αλλά η συγκροτημένη με πανώ και συνθήματα παρουσία των "πασοκογενών" Νεολαίων στην εκδήλωση του Σαββάτου, είναι προφανές ότι έχει την έγκρισή του.
Η "πασοκοποίηση" του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχει ακόμη πολλά (θερμά) επεισόδια να γράψει ως το συνέδριο του κόμματος, τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: