Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΣΕ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ

  Γραμμή και εντολές παίρνει από τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ η αποικία η ωραία Γραικυλία.. Δηλαδή ποιους; Τους πρωταίτιους της ανθωποκαταστροφής




Στο φόντο των εξελίξεων στο Ιντλίμπ και της αξιοποίησης του Προσφυγικού από την Τουρκία ως «χαρτιού» για την ενεργότερη στήριξη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην επέμβασή της στη Βόρεια Συρία, αναβρασμός επικρατεί από την Παρασκευή στην κυβέρνηση, με τις κυβερνητικές πηγές να ανακοινώνουν ότι έχει «αυστηροποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας σε ξηρά και θάλασσα» και την ίδια ώρα να σπεύδουν να διευκρινίσουν πως «μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», προαναγγέλλοντας δηλαδή ότι η «διαχείριση» του θέματος θα γίνει με βάση τους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους, στους οποίους συμμετέχει μέχρι τα μπούνια η αστική τάξη.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Μέρκελ και Μακρόν, συνάντηση με Πάιατ

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, ο Κυρ. Μητσοτάκης επικοινώνησε την Παρασκευή το μεσημέρι με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ. Οπως διαχέεται, συζητήθηκαν η κατάσταση στην Τουρκία και οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την καγκελάριο για τις «πρωτοβουλίες» που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες συνίστανται στον διπλό εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, όπως και την ένταση του ανθρωποκυνηγητού στα σύνορα.

Μετά από την Μέρκελ ο Μητσοτάκης είχε επίσης τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων μετά τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και «αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν». Ακολούθησαν αντίστοιχες επικοινωνίες του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Αργότερα, άλλωστε, έγραψε ο πρωθυπουργός στο προσωπικό του ιστολόγιο, προαναγγέλλοντας μεγαλύτερη καταστολή, ότι «σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα».

Παραπέρα, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνισμού, και ενώ η χώρα έχει υποστηρίξει και στηρίζει, με Σούδα και άλλες βάσεις και «υπηρεσίες» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, ξεσηκώνοντας κύματα προσφυγιάς και ορφάνιας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τάχα «η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων»! «Εχω ενημερώσει την ΕΕ για την κατάσταση», καταλήγει.

Αναμένεται, εξάλλου, μετάβαση Μητσοτάκη διαδοχικά σε Σάμο, Λέσβο, Χίο.

Στο θέμα φυσικά παρενέβη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, ο οποίος αμέσως μετά από ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, έσπευσε στο ΥΠΕΞ, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Ν. Δένδια.
Οπως διαχέεται από πλευράς των Αμερικανών, συζήτησαν την «ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στη φιλόδοξη στρατηγική ατζέντα μας με την Ελλάδα, την κοινή μας προσέγγιση στο ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά την περιφερειακή σταθερότητα και τις πιεστικές προκλήσεις στο Μεταναστευτικό».
Διαβεβαιώσεις που φυσικά μόνο ανησυχία γεννάνε, δεδομένης και της γνωστής «κοινής προσέγγισης» για την παραμονή της Τουρκίας πάση θυσία στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: