Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ

Στέλνουν τα ΜΑΤ πίσω, μετά τη λαϊκή οργή για το όργιο καταστολής
Αφού ξυλοκόπησαν αναίτια κόσμο πολύ έσπασαν περιουσίες πολιτών κι έβρισαν χυδαία τους νησιώτες τώρα τραβούν από τους λαιμοδέτες τα σκυλιά πίσω για να δαγκώσουν όπου αλλού υπάρχουν εστίες αντίστασης.. Αρχίζει η κατάσταση να θυμίζει Αστερίξ --Γαλάτες και Ρωμαίους..




Έπειτα από ακόμα μια νύχτα αστυνομικής βίας και απρόκλητων ξυλοδαρμών πολιτών στη Χίο, η κατάσταση σήμερα το πρωί φαίνεται πιο ήρεμη, ειδικά μετά την αποχώρηση δυνάμεων ΜΑΤ από τα δύο νησιά.

 Πριν από λίγο αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου «Νήσος Ρόδος», με αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς τα Μεστά της Χίου, προκειμένου να παραλάβει και από εκεί αστυνομικές δυνάμεις που έστειλε η κυβέρνηση για να επιβάλει τα σχέδια της για κλειστές προσφυγικές δομές.

 Δεν είναι ακόμα σαφές αν πρόκειται για πλήρη αποχώρηση των δυνάμεων, πάντως, τουλάχιστον στη Χίο έχουν αποχωρήσει και από το σημείο 17, που κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πολλές συγκρούσεις. Χθες βράδυ αστυνομικοί των ΜΑΤ έσπασαν εξάλλου πολλά αυτοκίνητα και μηχανάκια, σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή και έδειραν πολύ κόσμο.

 Μηχανή διαδηλωτή μετά από... σέρβις των ΜΑΤ 
 
 Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 21.30 χθες βράδυ, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν γυαλιά καρφιά σταθμευμένο Ι.Χ αυτοκίνητο στο Πιτυός, στο οποίο επέβαιναν στο πίσω κάθισμα δύο ανήλικα παιδιά.

Το ένα παιδί τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι και των δύο νησιών ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 11 το πρωί, όντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να αποσυρθεί η διάταξη για την επίταξη που επιτρέπει τη δημιουργία των γιγάντιων δομών.

Για δεύτερη ημέρα, σήμερα, έχουν κηρύξει γενική απεργία σε Λέσβο και Χίο. Επίσης, στη Χίο είναι κλειστά τα σχολεία με απόφαση του δημάρχου, ενώ στη Λέσβο πολλά σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

 Στο Μαξίμου οι δήμαρχοι το απόγευμα 


Σήμερα το απόγευμα, στις 5, αναμένεται να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δημάρχους των περιοχών στις οποίες θέλει η κυβέρνηση να κατασκευάσει τα κλειστά κέντρα κράτησης. Από τη συνάντηση θα λείπει προφανώς ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μετά την «πόρτα» του Μαξίμου με αφορμή τις απρεπείς εκφράσεις του χθες βράδυ.
 
 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε χθες τη μερική αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης. Έδειξε ωστόσο μια εντυπωσιακή μονομέρεια στην ανάλυση της κατάστασης στα νησιά, καθώς μίλησε εκτεταμένα για επιθέσεις πολιτών κατά της αστυνομίας, όμως δεν… είδε το όργιο της αστυνομικής βίας που εξελίχθηκε το προηγούμενο διήμερο.

Mαταιώνει ο Δήμος Μυτιλήνης τις αποκριάτικες εκδηλώσεις


 Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού ανακοινώθηκε η ακύρωση όλων των Αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούσε ο Δήμος Μυτιλήνης.

Σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «ανακοινώνω πως φέτος ματαιώνονται οι εορταστικές Εκδηλώσεις των Αποκριών ως δείγμα τιμής και σεβασμού στον αγώνα των ανθρώπων που μας ανέδειξαν.

Προσκαλώ όλες τις δημοτικές ενότητες και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Μυτιλήνης να πράξουν το ίδιο για τις εκδηλώσεις τους μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Πονώ πάρα πολύ για αυτή την απόφαση, γιατί έχουμε μοχθήσει. Όπως θα στενοχωρηθεί και πολύς κόσμος που το περίμενε. Όμως βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και πρέπει να κάνουμε κινήσεις και επιλογές που ενώνουν και δεν διχάζουν. Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τους εθελοντές και όσους κόπιασαν και λυπάμαι πολύ. Το μέλλον θα τους ανταμείψει διπλά. Το υπόσχομαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: