Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ


 Σοβαρές καταγγελίες για οικονομικές χορηγίες της Νοβάρτις αλλά και βλαπτικές και μονομερείς μεταβολές στη ΣΣΕ. Τελικά στον Τύπο οι πολυεθνικές κάνουν πάρτη με καμιά εικοσαριά καρακόλια που ως σήμερα έχουν κρατηθεί στην αφάνεια..



Παραβιάσεις νομιμότητας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε βάρος των δημοσιογράφων, με τις καταγγελίες και αποκαλύψεις μελών του ΔΣ του πρακτορείου και συνδικαλιστικών στελεχών της ΕΣΗΕΑ. για αντεργατικές ενέργειες, μονομερείς βλαπτικές μεταβολές, κατάργηση ΣΣΕ και διαχειριστικές ανωμαλίες της περιόδου 2014-2019.

Το θέμα «έσκασε» με αφορμή εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας που ανάρτησε αιφνιδιαστικά στη διαύγεια η σημερινή διοίκηση και ο οποίος περιλαμβάνει διατάξεις για να καλύψει προηγούμενες αυθαίρετες μεταβολές αλλά προβλέπει και ρήτρα εχεμύθειας για τους εργαζόμενους.

Σε περίπτωση παραβίασης της πρωτοφανούς αυτής υποχρέωσης ,αναφέρεται, απειλούνται απολύσεις, γεγονός που σημαίνει όπως καταγγέλθηκε, ότι κάποιοι θέλουν να κρύψουν όσα έχουν συμβεί την προηγούμενη περίοδο.

 Την Πέμπτη μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ με τον Γενικό διευθυντή του ΑΠΕ Ε. Παλλήκαρη έγινε γνωστό ότι η ξαφνική ανάρτηση του κανονισμού γίνεται κάτω από τον φόβο ελέγχου από κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των οικονομικών επιθεωρητών για τα οικονομικά του Πρακτορείου τα τελευταία χρόνια. Επισημαίνεται ότι με τις νομοθετικές μεταβολές που έχουν επέλθει μετά τις εκλογές το ΑΠΕ, η ΕΡΤ και η ΕΥΠ τελούν υπό την εποπτεία του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη.

Μετά από απαίτηση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε συνέλευση στη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ότι έχουν γίνει από την διοίκηση του Πρακτορείου που είχε τοποθετηθεί και ήταν υπό τον εποπτεία του πρώην υπουργό Ν. Παππά.

Αποκαλύφθηκε ότι έγιναν αυθαίρετα τροποποιήσεις του Προεδρικού Διατάγματος ( ΠΔ 191/2008) με αποφάσεις της γενικής συνέλευσης σε μια απελπισμένη προσπάθεια να καλυφθούν εκ των υστέρων αποφάσεις που αφορούσαν προηγούμενες κυβερνητικές δράσεις με οικονομικές χορηγίες ( πχ Νovartis), που προκαλούν ερωτηματικά.

Την Παρασκευή σε νέα συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ με τον γενικό διευθυντή του ΑΠΕ δύο μέλη του ΔΣ αρνήθηκαν να συναινέσουν στην παράνομη ανάρτηση, ο εσωτερικός κανονισμός χαρακτηρίστηκε από το νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας « επιεικώς ανυπόστατος», ενώ επισημάνθηκε ότι το ΑΠΕ λειτουργεί, με τις διαδοχικές τροποποιήσεις, στην ουσία χωρίς καταστατικό (…!)

"Με αυτά πού έγιναν κάποιοι θα πάνε φυλακή" επισημάνθηκε ακόμη στη συνάντηση, με τον σημερινό πρόεδρο του πρακτορείου να παραδέχεται ότι τρίζουν σκελετοί του παρελθόντος στα ντουλάπια... Ήδη διακόπηκε σιωπηρά η έκδοση του πολυδιαφημισμένου περιοδικού του Πρακτορείου.

 Την κακοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος-καταστατικού του ΑΠΕ, προφανώς για φωτογραφικές εξυπηρετήσεις της προηγούμενης διοίκησης και άλλες δραστηριότητες της προηγούμενης κυβέρνησης, κατήγγειλε από την περασμένη Τρίτη ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τσαλαπάτης απαιτώντας να ζητηθεί έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών και εφόσον κριθεί από τις δικαστικές αρχές.

Ερωτηματικά ανακύπτουν γ ια την έγκριση διαδοχικών τροποποιήσεων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής , κατά την περίοδο της θητείας της κ. Ρ. Δούρου και στη συνέχεια η αναρτήσεις στο ΓΕΜΗ του ΕΒΕΑ. Την Τρίτη το μεσημέρι πραγματοποιείται για το θέμα συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, στην οποία καλούνται και οι πρόεδροι των δημοσιογραφικών ενώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: