Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΕLLINIKA HOACES


 

Tα δέκα πλέον προκλητικά Ανάμεσα στη πρώτη τριάδα ο "αρχηγός" της Ελληνικής αυτ--απάτης Βελόπουλος και ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος.. Να ρωτήσω πόσο μ@λ@κες είναι οι ψηφοφόροι τους; Δεν χρειάζεται.. Αυταπόδεικτο είναι..


Σας παρουσιάζουμε τα δέκα κορυφαία hoaxes του 2019, όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες μας.
Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα κάνοντας κλικ στον τίτλο για να μεταφερθείτε στο αντίστοιχο άρθρο.
Η χρονιά που πέρασε, ήταν η χρονιά της Ελένης Αντωνιάδου, του Βελόπουλου και του βουλευτή, Γ. Λοβέρδου.
Η κ. Αντωνιάδου, “η Ελληνίδα επιστήμονας που εκπαιδεύει αστροναύτες” κατάφερε και κέρδισε την πρώτη θέση με τεράστια διαφορά (140 ψήφοι) από τον Βελόπουλο που φέτος έπεσε στη δεύτερη θέση υποστηρίζοντας ότι “Η Ελλάδα θα πληρώνει τις επισκέψεις μεταναστών σε πορνεία”. Στην τρίτη θέση, με μικρή διαφορά από τη δεύτερη, έχουμε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδο, για όσα έχει δημοσιεύσει στα sosial media.


Άρθρα αναπαρήγαγαν ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς όσων αφορά την επίδραση της διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην εγκεφαλική λειτουργία παιδιών με δυσλεξία.
Η μελέτη στην οποία αναφέρθηκαν τα άρθρα, δημοσιεύτηκε στο peer-reviewed περιοδικό Literacy το 2006 και δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια μελέτη περίπτωσης. Δεν υπήρξε συγκριτική ανάλυση των αποτελεσμάτων από πολλά παιδιά με την ίδια κατάσταση σε διαφορετικές γλώσσες ώστε να εξεταστεί αν πρόκειται όντως για επίδραση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ή αν τα ίδια αποτελέσματα προκύπτουν και απ’ την εκμάθηση άλλων γλωσσών.


Έλιωσαν κομμάτια πάγου σε διαφορετικά σημεία της Γροιλανδίας τα οποία μαζί (τα σημεία απ’ όπου έλιωσαν οι πάγοι όχι η ίδια η ποσότητα του πάγου που έλιωσε) αποτελούν το 40% της έκτασης της Γροιλανδίας.
Τα ελληνικά μέσα παρερμηνεύοντας το παραπάνω σημείο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 40% των πάγων της Γροιλανδίας έλιωσε σε μια ημέρα.
Σύμφωνα με τις αναφορές η Γροιλανδία είχε απώλεια ίση με 2 γιγατόνους πάγου ή αλλιώς 2.184 κυβικά χιλιόμετρα που είναι ίσος με το 0,0000766% του συνολικού όγκου πάγου.


Δύο εντυπωσιακά βραβεία έλαβε στις Κάννες, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Του απονεμήθηκαν τα βραβεία Excellence in City Management (ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ) και City Manager of the Year (Manager της Χρονιάς) από το “Europe Bussiness Assembly”. Όμως:
  • Ο ΕΒΑ δεν είναι κάποιος οργανισμός, αλλά μια επιχείρηση που πουλάει βραβεία σε όσους “τσιμπήσουν το δόλωμα”.
  • ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τον ΟΗΕ ή κάποιο άλλο, μικρό η μεγάλο, αναγνωρισμένο οργανισμό.
  • ΔΕΝ υπάρχει κανένας διαγωνισμός για τα βραβεία. Όσοι ζητήσουν βραβείο θα το λάβουν, αρκεί να το πληρώσουν.
  • Τα βραβεία του ΕΒΑ, με τους εντυπωσιακούς τίτλους, δεν έχουν καμιά αναγνώριση και κανένα κύρος.
  • Ξοδεύτηκαν περίπου 9.000€ από δημόσιο χρήμα.
  • Ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει, ένα ή περισσότερα βραβεία, ή να γίνει μέλος σε ανύπαρκτους “οργανισμούς” με εντυπωσιακούς τίτλους, αρκεί να έχει την οικονομική δυνατότητα.
  • Ακόμη μία φορά, κάποια ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ισχυρισμούς χωρίς στοιχειώδη έλεγχο.


Δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι “ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί πλήρως χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής”. Το άρθρο δεν έχει καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση και αποτελεί συλλογή αβάσιμων ισχυρισμών.


Σύμφωνα με τον βουλευτή και αρχηγό του κόμματος “Δύναμη Ελληνισμού” κ. Δημήτρη Καμμένο, ο ΟΗΕ εκδίδει κάρτες με τις οποία ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί με 500€ τον μήνα κάθε μετανάστη. Ο ισχυρισμός αναπαράχθηκε και από πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης, δηλαδή του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.


Ο ίδιος ο Βολκόφ δήλωσε ότι το πείραμά του και οι μετρήσεις του είναι αναξιόπιστες και χρειάζεται μια ολόκληρη σειρά πειραμάτων για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.


Οι μέλισσες δεν “έχτισαν” πάνω στα πρόσωπα των αγίων καθώς οι εικόνες κάλυπταν το τυπωμένο ανάγλυφο μοτίβο, που δρα σαν οδηγός για την ολοκλήρωση της κηρήθρας.


Συγκεντρώσαμε τα hoaxes (όσα μπορέσαμε να βρούμε) που αναπαρήγαγε ο γνωστός δημοσιογράφος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.


Ο Κυριάκος Βελόπουλος ισχυρίστηκε μέσω της εκπομπής του πως η Γερμανία δίνει δωρεάν κουπόνια σε μετανάστες για να πηγαίνουν σε πορνεία (για να μην βιάζουν τους γηγενείς), ενώ από το 2021 οι τότε κυβερνώντες στη χώρα μας θα τους δίνουν κουπόνια για να πηγαίνουν κάτω από την Ομόνοια για να “εκσπερματώνουν δωρεάν”. Πρόκειται όμως για μια φάρσα, που ξεκινάει από τη δεκαετία του ’80.


Σε πληθώρα άρθρων, τα οποία κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια σε ελληνικά ΜΜΕ, έχουμε δει αναφορές στο πρόσωπο της κυρίας Ελένης Αντωνιάδου, για μια σειρά επιτευγμάτων, μεταξύ των οποίων, ο ισχυρισμός ότι έχει εργαστεί στη NASA, και πως κατασκεύασε την πρώτη τεχνητή τραχεία, η οποία μεταμοσχεύτηκε σε άνθρωπο. Είναι όμως ακριβή τα όσα αποδίδονται στην εν λόγω επιστήμονα;
Διαβάστε το άρθρο για την “επιστήμονα της NASA”

Δεν υπάρχουν σχόλια: