Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΠΕΘΑΝΕ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ


Με αφορμή τη πολιτική διαμάχη της μαζί μου (μας χώριζε πολιτικό χάος) εξέθεσε τους θρασύδειλους  κάτι που εκτίμησα ιδιαιτέρως




Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα Την τελευταία της πνοή άφησε η δημοσιογράφος και τηλεκριτικός, Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου, το απόγευμα της Τετάρτης (8/1), ύστερα από ανακοπή που υπέστη. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου ήταν από τους δημοσιογράφους που διατέλεσαν σε εφημερίδες, περιοδικά καθώς και στην κρατική τηλεόραση.

Η γνωστή δημοσιογράφος άρχισε τη δημοσιογραφία το 1964, από το «Έθνος», κάνοντας καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και μουσική για νέους τότε. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και μάλιστα υπήρξε η πρώτη γυναίκα που είπε δελτίο στην Κρατική τηλεόραση. Στα χρόνια που ακολούθησαν ασχολήθηκε με την τηλεκριτική και ασχολούνταν στις στήλες της με τα νέα προγράμματα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου καθημερινά μέσα από την στήλη της «TV VIBES» του Ελεύθερου Τύπου σχολίαζε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την τηλεοπτική επικαιρότητα.

 Σε όι αφορά εμένα

Μην τα πολυλογώ. Για να γίνεις μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών όφειλες να προσκομίσεις βεβαιώσεις έξης ετών συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας αν ήσουν απόφοιτος Λυκείου ή τριών ετών αν διέθετες πανεπιστημιακό πτυχίο. Μάλιστα διερχόσουν και της δοκιμασίας των εξετάσεων εν είδη συνέντευξης ως ουσιαστικό προσόν. Τα προηγούμενα ήταν τα τυπικά.Έχοντας συγκεντρώσει και τα δύο κατέθεσα τα χαρτιά μου κατά τη περίοδο που η Χριστίνα ήταν γεν. γραμ. Το ΔΣ αποτελείτο από 11 μέλη. Τα έξη της πλειοψηφίας πρόσκειντο στη δεξιά πέντε στην αριστερά μεταξύ αυτών και η Μαρία Ρεζάν. Απορρίφθηκε η αίτησή μου με έξη - πέντε. Θύμωσα και προσέφυγα στο ανώτατο όργανο το Μεικτό που αποτελείτο τότε από 23 μέλη. Κατά την διαδικασία δύο συνάδελφοι και συγκεκριμένα ο Μάκης ο Γιομπαζολιάς και ο Αντρέας ο Δεληγιάννης διευθυντής του Βήματος τότε, κατά την εισήγησή τους τόνισαν το περιττό μιας συζήτησης για έναν συνάδελφο που ακόμη και αυτοί που τον καταψήφισαν (εννοούσε τους έξη της δεξιάς) έχουν συχνά εξυμνήσει την επάρκειά του και τα κείμενά του. Μαζί τους συμφώνησαν και άλλοι η κουβέντα πήρε μάκρος και ο Μάκης ο Γιομπαζολιάς ζήτησε να τελειώνουν και να ψηφιστεί δια ανατάσεως των χειρών η αποδοχή ή η αρνηση του αιτήματος. Πράγματι έτσι κι έγινε συγκεντρώνοντας εγώ 21 θετικές γνώμες έναντι δύο αρνητικών.Της Λυκιαρδοπούλου και του προέδρου Κοραχάη.. Ζήτησαν προς τιμήν τους μυστική ψηφοφορία λέγοντας όλοι αποδεχόμαστε τον Ευγένιο αλλά δεν θα κάνουμε εξαιρέσεις επι του καταστατικού. Και τώρα θα καταλάβετε γιατί γράφω προς τιμήν τους. Διαβάστε το σκορ της μυστικής ψηφοφορίας. 12--11 !!! Ναι Εννέα συνάδελφοι δεν με γουστάριζαν και καλά έκαναν αλλά δεν είχαν τη μπέσα να το κάνουν και δημοσίως μήπως και κάποια στιγμή στο διάβα τους με πετύχουν διευθυντή τους!! Το θέμα αυτό έγινε σαλόνι στην Ελευθεεροτυπία με τίτλο η θρασυδειλία. Ο Κοραχάης μου ζήτησε συγνώμη 20 χρόνια μετά όταν τον κάλεσα σε εκπομπή μου με την δε Χριστίνα παρά το ότι μας χώριζε πολιτικό χάος γίναμε στη συνέχεια καλοί φίλοι.. Εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν μπέσα και υπεραμύνται δημοσίως των θέσεών τους Γι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: