Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


Τούρκος πιλότος του που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Χίου εξαπέλυσε θερμοβολίδες κατά των Ελληνικών μαχητικών που έσπευσαν να τον αναχαιτίσουν. Σκληρή δοκιμασία νεύρων για τους Έλληνες μαχητές των αιθέρων. Ως πότε θα διατηρούν την ψυχραιμία τους;



Τούρκος πιλότος εξαπέλυσε θερμοβολίδες, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναχαίτισης από ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος, στον εναέριο χώρο της Χίου.

Μία άκρως επικίνδυνη αερομαχία έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ ελληνικού και τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, πετώντας πάνω από το νησί της Χίου. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ελληνικά αεροσκάφη, τα οποία απογειώθηκαν από τη Σκύρο με στόχο την αναχαίτιση των τουρκικών F-16.

Ένας από τους δύο Τούρκους πιλότους, ωστόσο, προχώρησε σε μία επικίνδυνη κίνηση, καθώς κατέβηκε σε χαμηλό υψόμετρο, παρασέρνοντας μαζί του το ελληνικό αεροσκάφος.

Ξαφνικά, μάλιστα, και ενώ τα δύο αεροπλάνα βρίσκονταν σε σχετικά κοντινή απόσταση, ο Τούρκος πιλότος εξαπέλυσε θερμοβολίδες, οι οποίες προσομοιάζουν στις γνωστές φωτοβολίδες. Το ελληνικό αεροσκάφος, χάρη στην εμπειρία και την ικανότητα του πιλότου, κατάφερε να ανταποκριθεί στο περιστατικό και να αναχαιτίσει το τουρκικό αεροπλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω περιστατικό έλαβε χώρα εν μέσω του τεταμένου κλίματος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για μία σειρά ζητημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, από τα τουρκικο-λιβυκά μνημόνια έως τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: