Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

 
 ..ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΏΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ  ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ





Το γεγονός ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει ως απαραίτητο «μακρύ χέρι» της την καταστολή, την επιβολή «του νόμου και της τάξης», επιβεβαιώνει το ότι καλούνται για εξηγήσεις Καρδιτσιώτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορέων της πόλης μπροστά στο δημαρχείο τον περασμένο Αύγουστο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Αγραφα.

Να σημειωθεί ότι με τη δράση αυτή απέτρεψαν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καρδίτσας, η οποία δρομολογούσε τις διαδικασίες για την ανέγερση του αιολικού πάρκου στα Αγραφα.

Σε αυτήν την κινητοποίηση η αστυνομία είχε επιτεθεί στους διαδηλωτές, ενώ όλο το καλοκαίρι στα βουνά των Αγράφων υπήρχε παρουσία πρωτοφανούς αστυνομικής δύναμης ανδρών των ΜΑΤ και ανδρών της Ασφάλειας για να διαφυλάξουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές των Αγράφων θα έχουν ως αποτέλεσμα να παραδοθεί η περιουσία του λαού στα χέρια μεγάλων επιχειρήσεων και να προκληθεί μια βιβλική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος σε παρθένα δάση και σε προστατευόμενες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ τονίζει: «Για άλλη μια φορά οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους χτύπησαν και στην Καρδίτσα. Με κλήσεις της αστυνομίας προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον καθένα και την καθεμιά που αμφισβητεί και αντιπαρατίθεται στις επιλογές της κυβέρνησης και στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του. Μετά τα "αγροτοδικεία" και "μαθητοδικεία", που η δραστηριότητά τους βρίσκεται σε εξέλιξη, προστίθεται ένα ακόμα κρούσμα τρομοκράτησης. Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων. Το δόγμα "νόμος και τάξη", που με ιδιαίτερο ζήλο εφαρμόζουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, δεν θα περάσει. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν πως το λαϊκό κίνημα θα φοβηθεί και θα συμβιβαστεί. Η λαϊκή πάλη ούτε υποχώρησε ούτε υποχωρεί με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: