Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΦΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ;

Και τι με νοιάζει για τους πρόσφυγες;
Τώρα όμως έρχεται η σειρά για τους εγχώριους πρόσφυγες του οικονομικού βομβαρδισμού



Η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσίασε ένα εφιαλτικό σχέδιο για την «αντιμετώπιση» του προσφυγικού, που πρακτικά οδηγεί στη φυλάκιση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών και στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας εξαίρεσης, στην οποία δεν θα χωρούν πρόσφυγες-μετανάστες και τα δικαιώματά τους.

Προκλητικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής είπε προχθές πως «ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα είναι αυτοί που επιλέγουμε εμείς»! Δηλαδή είναι δεν είναι πρόσφυγες, στα παλιά μας τα παπούτσια!

Ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως μπορεί να συμπεριφέρεται σαν να διαλέγει υποτακτικούς στο σκλαβοπάζαρο. Η παραβίαση των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων από την πολιτική αυτή είναι δεδομένη. Ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν καταγγελίες από τα νησιά πως απορρίπτονται με συνοπτικές διαδικασίες αιτήσεις προστασίας (ασύλου) με βάση τη χώρα προέλευσης, πολλές φορές και χωρίς συνέντευξη(!), καθώς δεν υπάρχει επάρκεια μεταφραστών.

Η πολιτική αυτή δεν είναι μόνο του Μητσοτάκη και των ακροδεξιών της ΝΔ. Είναι η ακραία έκφραση της πολιτικής τής ΕΕ, που έχει υψώσει τείχη στην προσφυγιά, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η ωμή καταπάτηση δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών αργά ή γρήγορα θα στραφεί εναντίον των εργαζομένων, των φτωχών, των ανέργων, των πληβειακών στρωμάτων. Νομίζουν κάποιοι πως θα σωθούν επειδή είναι Έλληνες; Το κεφάλαιο έχει ως μόνη πατρίδα το κέρδος.

 Η επόμενη φάση της εξαίρεσης θα αφορά όσους είναι αποξενωμένοι από ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Ήδη κάποιοι χάνουν το σπίτι τους στους πλειστηριασμούς και γίνονται πρόσφυγες οικονομικού βομβαρδισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: