Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΛΛΙΩΣ ΣΟΥ ΚΟΒΩ ΤΟ ΡΕΥΜΑ


 Σκάστε και κολυμπήστε είχε πει ο "μέγας πατριάρχης" της δεξιάς Κωσταντίνος Καραμανλής την αποφράδα ημέρα που μας πήρε χρυσόψαρα από τη γυάλα και μας πέταξε στη θάλασσα των καρχαριών της ΕΟΚ και της ΕΕ. 



Ε, τώρα σκάστε και πληρώστε το παραφράζω εγώ..


Δείγμα γραφής της «εκστρατείας» για τη βελτίωση της «εισπραξιμότητας» των οφειλών και την αντιμετώπιση των «ταμειακών ελλειμμάτων» της ΔΕΗ αποτελεί το έγγραφο που απέστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυτοαπασχολούμενο, σε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Με τη συγκεκριμένη επιστολή τον καλεί να βρει άλλον πάροχο, καθώς η ΔΕΗ σκοπεύει να του κόψει το ρεύμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Ο Προμηθευτής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ΑΕ, του οποίου είστε πελάτης», αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, υπέβαλε δήλωση οριστικής παύσης εκπροσώπησης «λόγω παραβίασης των όρων σύμβασης», δηλαδή, «παύει να σας προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια». Να σημειωθεί πως το ύψος της οφειλής είναι 1.300 ευρώ και η σύνδεση αφορά επαγγελματικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χιλιάδες τέτοια ειδοποιητήρια καταφθάνουν αυτές τις μέρες σε λαϊκά νοικοκυριά, βάζοντάς τους το μαχαίρι στο λαιμό. Η «εναλλακτική» που τους δίνει η ΔΕΗ είναι είτε να αλλάξουν πάροχο, με το χρέος να τους ακολουθεί και να παραμένει απαιτητό από την επιχείρηση, είτε να καταβάλουν άμεσα το 50% της οφειλής και να ρυθμίσουν το χρέος μέσα σε έναν μήνα, αν θέλουν να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους.

Πρόκειται δηλαδή για όρους στους οποίους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν εργαζόμενοι, άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι που πασχίζουν να ανταποκριθούν στο κόστος του ρεύματος και έχουν τελικά αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι στο στόχαστρο της ΔΕΗ μπαίνει η «μαρίδα», που δεν έχει πολλά περιθώρια αντίδρασης και, κάτω από τον εκβιασμό «πλήρωσε ή σου κόβω το ρεύμα», είναι βέβαιο ότι θα υποκύψει και θα πετσοκόψει ακόμα και από τα στοιχειώδη για να ανταποκριθεί στην όποια ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: