Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ..

Ελληνικό: «Ναι» και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων - Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση  - Media 
ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΗΜΩΝ ΚΛΕΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΕΓΝΆ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
 
 
 
 
Να σας δω φιλελέδες ξανά στους δρόμους με τα γαλανόλευκα πανιά -γιατί έτσι τα έχετε καταντήσει- να στήνετε κωμωδίες με χλαμύδες και περικεφαλαίες και τι στον κόσμο τούτο.. 
 
Μετά την προχτεσινή ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το Ελληνικό, γνωμοδότησε χτες ομόφωνα και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για «εκκρεμή ζητήματα της επένδυσης του Ελληνικού», τα οποία «θα λάβουν αύριο τη μορφή εκτελεστής πράξης, με την υπογραφή της συνεπαγόμενης Υπουργικής Απόφασης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
 
 
Το ΚΣΜΝ συνεδρίασε σχετικά με τα κτίρια που βρίσκονται εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου και των περιορισμών που υφίστανται για την υλοποίηση της επένδυσης, καθώς έχουν χαρακτηριστεί «νεότερα μνημεία».



Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δίνουν το «πράσινο φως» για την προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία καζίνο - βασικό προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η επένδυση, όπως είχε επισημανθεί και από κυβερνητικά στελέχη. Γι' αυτό το θέμα αναμένεται να συνέλθει σήμερα και η διυπουργική επιτροπή για το Ελληνικό, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, ώστε να εγκριθούν τα κείμενα των τριών ΚΥΑ.


Το ζήτημα της επένδυσης του Ελληνικού και οι συνεδριάσεις του ΚΑΣ και του ΚΣΜΝ αποτέλεσαν ένα πεδίο ψευδεπίγραφης αντιπαράθεσης μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα μεγάλα λόγια περίσσευαν. Ο τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς κατηγόρησε χτες τη ΝΔ ότι εξυπηρετεί μεγάλα και φιλικά της επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι «στο Ελληνικό προστασία μνημείων και ποιότητας οικιστικού περιβάλλοντος πιάνει, τσιμέντο παντού και σκέτο προς όφελος του επενδυτή γίνεται (...)».


Η πραγματικότητα βεβαίως είναι ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησαν με συνέπεια το σχεδιασμό για την παράδοση του Ελληνικού στο μεγάλο κεφάλαιο, την οποία προώθησαν και ως «μνημονιακή» υποχρέωση, ψηφίζοντας νόμους και εκδίδοντας δεκάδες υπουργικές αποφάσεις για τη διευκόλυνση της επένδυσης. Οι αποφάσεις αυτές περιλαμβάνουν και την απαξίωση της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την οποία τώρα, χάριν εντυπωσιασμού, βάζουν στο ζύγι την «ευαισθησία» τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: