Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ !!

Γιατί αμφέβαλε κανείς;





Σε άρθρο - «ανάλυση», σε ιστοσελίδα απ' όπου συχνά - πυκνά αναδημοσιεύει και ο Αμερικανός πρέσβης, γράφτηκε τις προηγούμενες μέρες πως αν η Ελλάδα γίνει χώρα «πρώτης γραμμής» για τις ΗΠΑ, τότε δεν είναι απίθανο, ως ακραίο υποτίθεται σενάριο που εξετάζεται, οι ΗΠΑ να φέρουν στην Κρήτη το αντιαεροπορικό σύστημα THAAD για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων. Αποκαλυπτική είναι και η αιτιολόγηση που κάνει ο αρθρογράφος. 


Αφού θυμίζει πως το ίδιο σύστημα εγκαταστάθηκε το προηγούμενο διάστημα για «συνεκπαίδευση» στο Ισραήλ για το ενδεχόμενο μαζικής πυραυλικής επίθεσης σε στρατιωτικές και οικονομικές εγκαταστάσεις του «και αποτέλεσε ένα μήνυμα προς το Ιράν», αμέσως μετά σημειώνει: «Τέτοιες εγκαταστάσεις υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα, οι οποίες είναι μέσα στο βεληνεκές των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων.

 Η Σούδα, εγκαταστάσεις Ισραηλινών στην Κρήτη, Αραξος, Στεφανοβίκειο, ακόμα και ναυπηγικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν μονάδες επιφανείας του Αμερικανικού Στόλου, αποτελούν στόχους».

Αλήθεια, έχει κανείς αμφιβολία ότι η πολιτική ακόμα βαθύτερης εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ, που σύμφωνα με τον Πάιατ θα επισφραγιστεί προσεχώς και με «επικαιροποίηση» της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» και ενώ μαζεύονται τα σύννεφα του πολέμου στον Περσικό, μετατρέπει όλη τη χώρα και το λαό μας σε πραγματικό στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών;

Οι εξελίξεις επιβάλλουν εγρήγορση και δράση από το λαό, για να μην περάσουν τα επικίνδυνα σχέδια, για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που εγγυώνται μόνο μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: