Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΑΧΝΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΝΕΙΣ


Μεσημέρι.. 
Ο καυτός ήλιος επιβαρύνει το ήδη ανίατο αίμα στους προθαλάμους του αιματολογικού του Γεννηματά. 
Καμιά εικοσαριά ασθενείς αναμένουν υπομονετικά την αιματολόγο τους που για τους χρόνια πάσχοντας αργεί χαρακτηριστικά...΄

Δεδομένου πως όλοι προσκομίζουν τις διαγνωστικές εξετάσεις που έχει ήδη ζητήσει προ 15 ημερών και δεν μένει παρά η συνταγογράφηση του αντικαρκινικού φαρμάκου παραξενεύονται. Επειδή χρόνια τώρα γνωρίζουν καλά τους χρόνους της.. Παραξενεύομαι κι εγώ.. 


Έξω μερικές κυράτσες με τη χολή στο στόμα βρίσκουν ατάκα τους ενόχους. Οι διοικητικοί που πήραν άδεια!! 

Κι αρχίζουν οι αφορισμοί. Οι τεμπέληδες.. Οι χαραμοφάηδες κι άλλα ωραία κι ανθηρά από τη σχολή του λεξιπλάστη καρατζαφέρη.. 
Προσπαθώ να τις συνεφέρω αλλά μου επιτίθενται και μπλέκουν.. 
Γιατί εγώ δεν σηκώνω τέτοια. 
Τις ατακάρω με κάτι απλό κι αναδύεται η γνωστή θρασυδειλία του έλληνα. 
Υπέγραψε αυτά που λες και τείνω στυλό και χαρτί..
Τραβούν έντρομοι και έντρομες τα χέρια τους.. 

Στο μεταξύ το αιματολογικό δυο τρεις διοικητικούς είχε όλους κι όλους με τον έναν κομπιουτερά της κακιάς ώρας.. Τις προάλλες βοηθούσα εγώ στη λύση ενός προβλήματος.  

Κάποια στιγμή με φωνάζει η γιατρός. 'Ελα Ευγένιε μέσα.. Αφού είπαμε τα δικά μας κι αφού με στόλισε κανονικά γιατί συνεχίζω να καπνίζω σαν αράπης λες και τα τελευταία δύο χρονια δεν έχει αλλάξει σεισμικά η ζωή μου, τη βλέπω και πιάνει τον υπολογιστή κι αρχίζει να συνταγογραφεί ηλεκτρονικά.. 

Δουλειά του διοικητικού δηλαδή.
Απορώ και το πιάνει.. 

Α, δεν τα ξέρεις; Έληξαν οι συμβάσεις των δύο διοικητικών που είχαμε κι ώσπου να δούμε τι θα γίνει θα σου γράφω εγώ τα φάρμακα. 

Ο γιατρός ασχολείται με τη λάτζα δηλαδή. 
Και βλέπει κι ασθενείς. 
Χρόνιους και περιστασιακούς. 
Εις διπλούν τις μέρες αυτές λόγω αδειών. 
Και εφημερεύει. 
Και πρέπει και να σιτιστεί, ενίοτε και να κοιμηθεί. 
Κι εμείς έχουμε την απαίτηση να διατηρεί τη νηφαλιότητά του ώστε να μην λαθέψει και πάει στα κομμάτια η άχρηστη ζωή μας. 

Και ως να μην επαρκούσε αυτό. Μου προσφέρει σε δίσκο και τα πιο σκληρά. 
"Οργανώσαμε έναν σύλλογο χορηγιών για ν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης μου δηλώνει ως να αναφερόταν σε σύσταση εξωραϊστικού συλλόγου. 


Τρελάθηκα. Αγρίεψα.. 
Από αυτά τα νοσοκομεία είναι προσδεδεμένη η ζωή χιλιάδων καρκινοπαθών που αν μία μέρα κλείσουν θ' ανοίξουν χιλιάδες τάφοι. 

Βγαίνω έξω πυρ και μανία κι αφού τους ανακοινώνω την πραγματικότητα προσθέτω με πλήρη χαιρεκακία . "Επειδή είστε τόσο ζώα όμως, θέλω τα νοσοκομεία να κλείσουν.. Για ν αναλάβει η φύση να ξεκαθαρίσει αυτόν το τόπο από τα σκουπίδια του" .
.Άχνα δεν έβγαλε κανείς. 
ΕΥΓ.ΑΝΔΡΙΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: