Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ

news399a 
Ανωνύμου του Έλληνος




Όταν ολοκληρώνεται η θητεία τους τα ξερνάνε όλα! Όχι από τύψεις συνείδησης, αλλά για να τα κονομήσουν μια ύστατη φορά. 


Γράφουν, τάχα, τα απομνημονεύματα, κάτι πειραγμένες αναμνήσεις, που τις αναθέτουν σε φιλολόγους, κάνουν διαλέξεις σε πανεπιστήμια, μην τυχόν δεν μεταλαμπαδεύσουν στους επόμενους πράκτορες την υποτέλεια και το διαρκές ξεσκόνισμα του πανάθλιου καπιταλισμού. 


 Ένα διάστημα με νύχια και δόντια θέλουν να είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Όσο και αν δεν θα πούνε ποτέ ολόκληρη την αλήθεια γιατί κι αυτοί ήταν υψηλόβαθμοι υπάλληλοι, ακόμα και τα λίγα ψίχουλα αποκαλύψεων, τάχα πιπεράτων ειδήσεων, που ρίχνουν, προφανώς προς δελεασμό αγοραστών και ακροατών, είναι ενδεικτικά καταστάσεων.

Πόσες φορές τα τελευταία δέκα χρόνια γράφαμε με κάθε ευκαιρία ότι με ψεύτικα και σάπια στοιχεία βάλανε την Γκραικυλία στην Ευρωζώνη;

Το περίφημο κρύψιμο του υποτιθέμενου χρέους στο «σουάπ» Σημίτη και τα «διασκευασμένα» στατιστικά νούμερα από τον υπάλληλο του Δ’ Ράιχ επί σειρά ετών υπόδικου με αυτήν ακριβώς την κατηγορία.

Ήρθε η ώρα του απερχόμενου Γιούνγκερ να παίξει τον ρόλο του εξυπνάκια, που εξομολογείται «de profoundis» για τα συμβάντα στην διάρκεια της θητεία τους στην ηγεσία του Δ’ Γερμανικού Ράιχ, που την βαφτίσανε κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξαπατούν τους όχλους-λαούς.  

«Μέχρι στιγμής, η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνγκέρ σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Bild», που αναπαράχθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Εδήσεων.

Θα θεωρούσε, επίσης, λάθος την εκ των υστέρων έξοδο από την Ευρωζώνη μιας χώρας ως απάντηση στην κρίση του χρέους: «Εάν φύγει μια χώρα, τότε απειλείται με διάλυση το ευρώ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: