Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ



Kαμπάνια στα κοινωνικά Μέσα 
(STYX.GR) 

   
Στο δελτίο που έλαβα σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την «Ελευθερία του Τύπου και των Μέσων», παρατήρησα ότι δεν περνά απαρατήρητο το παραμικρό συμβάν εναντίον των δημοσιογράφων.
 
 
  Κύριο θέμα αποτελεί η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης για την δολοφονία της ερευνήτριας δημοσιογράφου  Daphne Caruana Galizia  στη Μάλτα.
Στο Παρίσι, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) ενέκρινε την έκθεση σχετικά με την υπόθεση του ειδικού εισηγητή Pieter Omtzigt.
 
 
 Έχει τίτλο το όνομα της δολοφονημένης Daphne Caruana Galizia και επισημαίνει πως το κράτος δικαίου στη Μάλτα θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα προκύψει ολόκληρη η αλήθεια».
 
 Το δελτίο συμπληρώνεται και με «άλλες ειδήσεις» για επιθέσεις ή διώξεις εναντίον δημοσιογράφων:
 
 
Στην Ουκρανία  δημοσιογράφος εξακολουθεί να παραμένει ακόμα σε κώμα μετά από άγριο ξυλοδαρμό.
 
Δεξιός τηλεπαρουσιαστής επιτέθηκε σε Κροάτη ανταποκριτή στην Αυστρία.
Πάμπολλοι οι δημοσιογράφοι που δέχτηκαν επιθέσεις ή καταδικάστηκαν στην Τουρκία.
Και στην Ελλάδα, εμπρηστές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο τηλεοπτικής ρεπόρτερ του CNN. 
  Η αστυνομία των ταραχών ξυλοφόρτωσε δημοσιογράφο στην Ιταλία, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών στη Γαλλία κάλεσαν οχτώ δημοσιογράφους για να καταθέσουν  επειδή είχαν αποκαλύψει για τις δραστηριότητες ενός από τους κορυφαίους σωματοφύλακες του προέδρου Macron».
 
Στην Αγγλία, ο Julian Assange του WikiLeaks  αντιμετωπίζει την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες με πιθανότητα να καταδικασθεί σε 175 χρόνια στη φυλακή, έχοντας κατηγορηθεί για το νόμο περί κατασκοπείας - απειλή για την ελευθερία του Τύπου». 
Το ενημερωτικό δελτίο του ECPMF  καταλήγει:
  «Χρησιμοποιούμε τα επακόλουθα των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαΐου του 2019, για να ξεκινήσουμε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης την καμπάνια για τα κοινωνικά Μέσα ενημέρωσης. Δείτε το hashtag #inote4pressfreedom το οποίο αντικατοπτρίζει τις εκλογές που έχουν πλέον ολοκληρωθεί».
Cheers,

Δεν υπάρχουν σχόλια: