Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ


Αν ο πόνος δεν ήταν τόσο μεγάλος ο λαός θα εκλιπαρούσε να τρέχει κάθε μήνα στις κάλπες για να ξεκαρδίζεται από τα γέλια τα βράδια στο γυαλί: Με τους "αρίστους", τους "έχοντες το ηθικό πλεονέκτημα", τους ακροδεξιούς λύκους με τη μάσκα της κοκινοσκουφίτσας, τους Κεντρώους του Κινάλ που θυμίζουν απορρυπαντικό κι ένα σωρό πολιτικούς ψυχασθενείς που κύριος ειδε από ποιο ψυχιατρείο δραπέτευσαν.. Δυστυχώς όμως όλη αυτή η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα λεηλατεί ζωές και το γέλιο παγώνει στο στόμα..




Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δρομολόγησαν εξελίξεις σε μια σειρά κόμματα και μορφώματα.
Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γ. Σαρίδης υπέβαλε χτες στον πρόεδρο της Βουλής δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Ετσι η Ενωση Κεντρώων μένει χωρίς δυνατότητα συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Προηγουμένως ο Γ. Σαρίδης είχε δηλώσει πως δεν ψήφισε για ευρωβουλευτή κάποιον υποψήφιο από το κόμμα του Β. Λεβέντη. Πρόσφατα μάλιστα είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα με την κομματική γραμμή. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Γ. Σαρίδης σκέφτεται την προσχώρηση στο κόμμα Βελόπουλου.

Παράλληλα, στην απόφαση να μη συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιούλη φέρονται να καταλήγουν ηγεσία και κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ, με τις οριστικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν τη Δευτέρα, οπότε και συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος υπό τον Π. Καμμένο.

Επιπλέον, την απόφαση να μη συμμετάσχει στις εκλογές του Ιούλη το μόρφωμα των «Ελλήνων Ριζοσπαστών» ανακοίνωσε ο Σ. Τσιτουρίδης (υπουργός επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή), καλώντας τους ψηφοφόρους του στις 7/7 «να επιλέξουν αυτούς που θα μπορούσαν χωρίς δεσμεύσεις και ιδεοληψίες να επαναφέρουν τη χώρα μας στην κανονικότητα, μέσα σε μια Ευρώπη ασφάλειας και ευημερίας για όλους και σε έναν ανοιχτό κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς».


Στον ΛΑ.Ο.Σ., ο Γ. Καρατζαφέρης προανήγγειλε αποχώρησή του από την προεδρία, λέγοντας ότι «η νέα ηγεσία του κόμματος θα σχεδιάσει την στρατηγική ενόψει των εθνικών εκλογών». Να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές ο αρχηγός της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, έχει προσπαθήσει να ρίξει «γέφυρες επικοινωνίας» προς τον Γ. Καρατζαφέρη και τη «Νέα Δεξιά» του Φ. Κρανιδιώτη, για κοινή κάθοδο στις εθνικές εκλογές. Ο τελευταίος μάλιστα με ανάρτησή του επιβεβαίωσε ότι του έγινε σχετική πρόταση, «την οποία αρνηθήκαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: