Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

news394c
 Ανωνύμου του Έλληνος




Πιστεύουν στην Γκραικυλία ότι έχουν... απήγανο! Λένε: αποστομωτική απάντηση στον «Σουλτάνο»!-και θαρρούν ότι ξέμπλεξαν, καθάρισαν με τις διπλωματικές τους υποχρεώσεις. 



Βγαίνει και κανένας διεθνής παράγοντας, πετάει την παπαρολογία του να κολακέψει τους... αυτόχθονες ιθαγενείς και όλοι καμαρώνουν δικαιωμένοι! 

Όχι για να επιδιώξουν από καλύτερες θέσεις τα τετελεσμένα τους στην διπλωματική σκακιέρα (πώς να γίνει αυτό όταν είσαι αποικία; Το ξανάπαμε οι σκλάβοι δεν έχουν εθνικά ζητήματα, πλην της απελευθέρωσής τους). 

Όχι με ποιον τρόπο και δρόμο θα προχωρούν αποτελεσματικά στον δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας και της προκοπής. ΜΟΝΟ για να μην τους ταράξει κανείς και τίποτα από την παρατεταμένη ονείρωξη της μοναδικότητας και του ανάδελφου έθνους...
 
Βρέθηκε πετρέλαιο-αέριο και η Τουρκία υπέστη μια ακόμα μεγάλη ήττα! Ποιος θα τολμήσει να τα βάλει πλέον με τις «μεγάλες αδελφές», με τις παγκόσμιες πετρελαϊκές εταιρείες; Θα πάρει, αν τολμήσει να πειράξει τα γεωτρύπανα, η Άγκυρα μάθημα από τους Αμερικάνους, που τις προστατεύουν!

 Κούνια, που σας κούναγε, ραγιάδες και αφελείς Κύπριοι αδελφοί! Μόνο βάσανα, δυστυχία, αίμα, συμφορά, πόλεμο φέρνει το αέριο-πετρέλαιο στις μικρές κι αδύναμες χώρες. Στις αποικίες ακόμα χειρότερα! 

Έχει, άλλωστε, λυθεί το ζήτημα από την παγκόσμια ιστορική εμπειρία. Πράγματι από το 1830 έως σήμερα στις ποικίλες γεωπολιτικές αναταράξεις τα ξένα αφεντικά πάντα παίρνουν αναφανδόν και απολύτως το μέρος της Γκραικυλίας, προφανώς σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τον μεγάλο πολιτισμό, που δανείστηκαν και κανιβάλισαν! Κορυφαίες στιγμές το 1922 και 1944. Ξεχνιέται τέτοια εύνοια έναντι του προαιώνιου «εχθρού»; Θα ήταν αγνωμοσύνη απέναντι στους ξένους επιβήτορες!
Ποιος σας είπε, χαζοβιόληδες, ότι οι Τούρκοι θα βάλουν εμπόδια στις γεωτρήσεις;

 Τόσο μαλάκες τους θεωρείτε, τόσο μπουνταλάδες ώστε να βυθίσουν τα γεωτρύπανα; 

Είναι πολύ σοβαρό κράτος η Τουρκία, έχει αφομοιώσει, προσαρμόσει στο σήμερα, κυρίως έχει εμβαθύνει τα μάλα την διπλωματία των Φαναριωτών, που αρέσει ή όχι κληρονόμησε, σε αντίθεση με την Γκραικυλία, που υιοθέτησε και αυγάτισε μόνο την καμαρίλα τους. 

Περιμένει να δει τα αποτελέσματα των ερευνών, αν τελικά αξίζει το... μπαξίσι, μανουβράροντας συγχρόνως ότι κάνει κι αυτή γεωτρήσεις, εκτελώντας και στρατιωτικές ασκήσεις για τον φόβο των Ιουδαίων, μεταφορικά και κυριολεκτικά στην προκειμένη περίπτωση! 

Με μπακάλικα λόγια, χωρίς να ξοδεύεται, με ελάχιστα «γρόσια» η Άγκυρα (πάντα «ευφυής ουδέτερος») θα μάθει από άλλους τί έχει το θαλάσσιο υπέδαφος, αν είναι εκμεταλλεύσιμο και πόσο. Αν η απάντηση είναι πολύ, μα υπερβολικά θετική, θα δείτε μια άλλη Τουρκία. Θεριό ανήμερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: