Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ




 Το ψέμα που χαϊδεύει αυτιά πολλοί το αγάπησαν τον ψεύτη ουδείς..





Το κάλπικο και εκβιαστικό κάλεσμα της «πλατύτατης συσπείρωσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού» προπαγάνδισε εκ νέου χτες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, «σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης» που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την «αγωνία» του «για να διαφυλάξουμε τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ», απέναντι και στις «νεοφιλελεύθερες επιλογές».

Κατά τα λοιπά, βρήκε ευκαιρία να προπαγανδίσει τη νέα αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνησή του, όπως επίσης τα μέτρα που παίρνει για να στηρίξει την περιβόητη «νεοφυή επιχειρηματικότητα», ως τάχα απάντηση στην ανεργία και την εργασιακή ζούγκλα που η κυβέρνηση φουντώνει με την πολιτική της.

Εκανε δε και υποδείξεις προς το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους νέους αγρότες, επί της ουσίας να απέχουν από τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και τους τσακίζει, και να προσαρμοστούν στις «νέες συνθήκες» που οδηγούν στο ξεκλήρισμα, να στραφούν στα «νέα ποιοτικά προϊόντα», φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τομέα που μπορεί να δώσει μια «προοπτική» στην αγροτική παραγωγή την ...κάνναβη!

Σε άλλο σημείο, δεν δίστασε να ισχυριστεί πως «η νεοφιλελεύθερη θέση ότι η ανταγωνιστικότητα επιτυγχάνεται μέσα από τη μείωση του εργασιακού και μισθολογικού κόστους έχει αποδειχθεί απολύτως αναποτελεσματική σε όλο τον πλανήτη» και πως με τον Ν. Ηλιόπουλο ως επικεφαλής του ΣΕΠΕ «οι μεγαλοεργοδότες συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει κάποιος που ελέγχει αν εφαρμόζεται ο νόμος και έτσι άλλαξε η ζωή εκατοντάδων εργαζόμενων» (!), την ώρα που η κυβέρνηση εμπλούτισε το αντεργατικό οπλοστάσιο και τα στοιχεία δείχνουν παραπέρα μείωση των ελέγχων και των προστίμων στην εργοδοσία, που «ξεσαλώνει» στους χώρους δουλειάς.


«Καθήκον» τους το μακιγιάρισμα της ιμπεριαλιστικής ένωσης
 
Μιλώντας εξάλλου την Παρασκευή σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και της GUE, ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε τις προθέσεις τους, ομολογώντας ότι τα «προοδευτικά μέτωπα» δεν είναι παρά το μέσο που στις σημερινές συνθήκες θα παίξει το ρόλο που έπαιξαν πριν μερικά χρόνια τα «αντιμνημονιακά», αυτή τη φορά προβάλλοντας σαν «μπαμπούλα» τον νεοφιλελευθερισμό, τις διδαχές του οποίου υπηρέτησε με ευλάβεια ο ΣΥΡΙΖΑ, και την ακροδεξιά, με την οποία συγκυβέρνησε, τροφοδοτώντας την με την πολιτική του, όπως άλλωστε την τροφοδοτεί η ΕΕ με τη στρατηγική εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «κατά την εκτίμησή μας, έχουμε καθήκον να δώσουμε τη μάχη αυτή κυρίως απέναντι σε δύο μέτωπα: Ενάντια στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό (...) αλλά και ενάντια στην ακροδεξιά και το εθνικιστικό μίσος», προσθέτοντας ότι «για να το πετύχουμε αυτό δεν αρκεί να διαθέτουμε απλά (...) ένα αντινεοφιλελεύθερο και ευρωκριτικό πολιτικό πρόγραμμα.

Πρέπει την ίδια στιγμή να προσφέρουμε και στους ευρωπαϊκούς λαούς μια σύγχρονη, εύληπτη και πειστική εναλλακτική λύση», προβάλλοντας δηλαδή την ανάγκη για στοίχιση των λαών της Ευρώπης πίσω από τις «εναλλακτικές λύσεις» του κεφαλαίου, που «πασπάλισε» με το σύνθημα για «την Ευρώπη των πολλών».

Ενδεικτικό εξάλλου για το τι εννοούν είναι ότι ο πρωθυπουργός, έπειτα από μια τετραετία κατά την οποία η κυβέρνησή του τσάκισε τα λαϊκά δικαιώματα, είχε το θράσος να δηλώνει δικαιωμένος, ότι «η δική μας προσπάθεια εδώ στην Ελλάδα για τον τερματισμό της λιτότητας, μέσα από συγκρούσεις αλλά και δύσκολους συμβιβασμούς, έχει οδηγηθεί σε ένα δρόμο που φαίνεται ότι οδηγεί σε ξέφωτο, που φαίνεται ότι έχει σαφή πλέον ορίζοντα» και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τάχα να επαναφέρει το κεφάλαιο σε τροχιά ανάκαμψης «προστατεύοντας τις λαϊκές εκείνες δυνάμεις, την κοινωνική εκείνη κατηγορία την οποία είμαστε ταγμένοι να εκπροσωπούμε. Τους πολλούς και τους αδύναμους. Και βεβαίως δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για σημαντικές νίκες για τις δυνάμεις της εργασίας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: