Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ


ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δηλώνουν παρόντες στο κάλεσμα των τοκογλύφων.. 





Αχ ρε Αντρέα που κατάντησαν το κόμμα σου με τη Φώφη πρόεδρο, τον Μαλέλη εκπρόσωπο Τύπου και τον Χειμωνά στα εντός εκτός και επί τ' αυτά.. Ούτε τα θεατρικά μπουλούκια των επαρχιακών καφενείων..


Τα κάλπικα διλήμματα της ΝΔ ενόψει και των επερχόμενων εκλογών επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του χτες το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ισχυριζόμενος ότι «ο αποτελεσματικός τρόπος να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΝΔ» και ζητώντας, ταυτόχρονα, στήριξη του κεφαλαίου για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αφού όπως είπε η ΝΔ είναι η «μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σταθερά μπροστά, χωρίς τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές για το νέο κόμμα του Σ. Τσιτουρίδη, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινείται «με πρακτικές παρακράτους και στήνει πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής». Σχολίασε ότι «κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτή την παράταξη, που δε θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη ΝΔ, θυμηθήκανε αίφνης ότι υπάρχουν με χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και της κρατικής ΕΡΤ», και τους κατηγόρησε ότι «ανέλαβαν να εκτελέσουν αποστολή μόνο κατά της ΝΔ».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, προανήγγειλε ότι σήμερα Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει σύσκεψη με φορείς για το ζήτημα των μακεδονικών προϊόντων και της προστασίας της ονομασίας προέλευσής τους και επανέλαβε ότι «διατηρεί το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία της γείτονος στην ΕΕ».

Διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ
 
Στο μεταξύ, το 2ο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, με στελέχη του να αναφέρουν ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν ενιαία πλέον σαν κόμμα, αφήνοντας πίσω τον πολυκομματικό χαρακτήρα, που - όπως λένε - οδηγούσε σε «Βαβυλωνία».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει τις εργασίες αύριο Σάββατο, ενώ αναμένεται να μιλήσουν και οι Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος.

Ηδη κεντρικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ έχουν επεξεργαστεί ένα «προγραμματικό κείμενο» που θα καταθέσουν ως σχέδιο απόφασης στους συνέδρους, το οποίο προκρίνουν ως βάση συνεννόησης με άλλες αστικές δυνάμεις, επιδιώκοντας «ευρεία συναίνεση», για σταθερές κυβερνήσεις.
Στο συνέδριο θα παρευρεθεί και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, κάτι που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προβάλλουν ως απόδειξη ότι η ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία αναγνωρίζει αυτούς ως συνομιλητή τους στην Ελλάδα, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα, η Φ. Γεννηματά μίλησε σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για την ακροδεξιά στο Κερατσίνι, από όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη με το κόμμα της στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: