Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


venezuela Την προδοσία πολλοί την αγάπησαν τους προδότες ουδείς.. Η Κολομβία διώχνει κακήν κακώς τους λιποτάκτες χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς της Βενεζουέλας. Μας κορόϊδεψε ο Γκουαϊδό αλαλάζουν απελπισμένοι εκείνοι που τώρα οι οικογένειές τους έμειναν δίχως εισόδημα πίσω..




Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

«Είμαστε εγκαταλειμμένοι, δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Ζητούμε να έρθει εδώ προσωπικά ο Γκουαιντό για να μας συναντήσει» δηλώνει ο πρώην λοχίας Luis González Hernández που εκπροσωπεί και τους υπόλοιπους λιποτάχτες που αυτομόλησαν στην Κολομβία πριν τα επεισόδια στις 23 Φεβρουαρίου, ακούγοντας τα κελεύσματα των ΗΠΑ και του Γκουαϊδό .

Να θυμηθούμε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ καλούσε τον στρατό της Βενεζουέλας να ανατρέψει τον Μαδούρο και να συνταχθεί με την μαριονέτα τους τον Γκουαϊδό. Τους καλούσε ακόμη να λιποτακτήσουν στην Κολομβία για να εισβάλλουν κατόπιν όλοι μαζί με την «ανθρωπιστική βοήθεια» στην Βενεζουέλα.

 Με μιά σειρά προβοκάτσιες προσπάθησαν να μπουν στην Κολομβία σπέρνοντας ψέμματα όπως για το κλείσιμο της γέφυρας που ποτέ δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Έφτασαν να πυρπολήσουν και τα φορτηγά της υποτιθέμενης ανθρωπιστικής βοήθειας διαδίδοντας πως τα πυρπόλησαν οι δυνάμεις του Μαδούρο.

Ακριβώς εκείνες τις δραματικές ώρες όταν κρινόταν η εδαφική ανεξαρτησία της Βενεζουέλας μια ομάδα στρατιωτικών, χαμηλού βαθμού, πρόδωσαν την πατρίδα τους και αυτομόλησαν στην Κολομβία.

Δεν πέρασε το σχέδιο των ΗΠΑ και του Γκουαϊδό που φυσικά είχε σαν σύμμαχο και την ακροδεξιά κυβέρνηση της Κολομβίας που συγκέντρωσε στα σύνορα συμμορίες μαφίας και τρομοκρατών για να πυρπολήσουν μεταξύ των άλλων και τα φορτηγά.

 H ομάδα των στρατιωτών τώρα που δεν πέτυχε η αποστολή τους δεν είναι πια καλοδεχούμενοι στην Κολομβία. Ο Luis González Hernández δηλώνει πως τους έδωσαν γύρω στα 100 ευρώ, ένα στρώμα και ένα σεντόνι και τους ζήτησαν να φύγουν από την πόλη Cúcuta που είχε γίνει το θέατρο των συγκρούσεων στα σύνορα Βενεζουέλας και Κολομβίας.

 -Δεν έχουμε συγγενείς στην Κολομβία, δεν έχουμε που να πάμε, έχουμε οικογένειες στην Βενεζουέλα που δεν έχουν πια κανένα εισόδημα. δηλώνουν οι λιποτάχτες στρατιωτικοί. Την είδηση μεταδίδει το cubainformacion στις 190317.

Τα τριάντα αργύρια δεν φτάνουν για να ζήσουν, όσο και να ζητούν τώρα την βοήθεια του Γκουαϊδό βλέπουν ότι τους χρησιμοποίησαν και δεν τους υπολογίζουν πια. Εκ των υστέρων σκέφτονται και την περιπέτεια που έχουν μπλέξει τις οικογένειές τους και τον εαυτό τους. Επιβεβαιώνεται το ρητό πως τους «προδότες πολλοί εμίσησαν την προδοσία κανείς». Η παρέα του Hernández έπαιξε και έχασε. Βλέπει κι αυτή το αληθινό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού που τους πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: