Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΕΚΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ

news393b
 Ανωνύμου του Έλληνος..



Οι ξένες εταιρείες δεν είναι τόσο ανόητες ώστε να μην προσέχουν και τις προβλέψεις και παρατηρήσεις των Ρώσων, που έχουν σκάψει τον μισό πλανήτη και έχουν τεράστια εμπειρία. Τις έχουμε έγκαιρα και από εδώ αναφέρει: 



Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων αλλά προσέξτε πολύ, μετρήστε το τρεις φορές αν είναι εκμεταλλεύσιμοι, λόγω θαλάσσιας περιοχής, μεγάλου βάθους, ποιότητας υλικού, γεωπολιτικών παραμέτρων και τα ρέστα.

Τάδε έφασαν Ρώσοι, που ούτε αυτοί είναι αφελείς! Κάνουν σκληρό παίγνιο ρίχνοντας άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Μόνο εδώ και στην Λευκωσία πανηγυρίζουν πρόωρα και για την ώρα δίχως σοβαρό λόγο. Ίσως για τα δεινά, που το πετρέλαιο και το αέριο φέρνουν εκεί όπου αναβλύζουν, κυρίως όπου δεν υπάρχει σοβαρό και ισχυρό κράτος με ικανή ηγεσία.


Θυμήθηκα τώρα μια πολύ παλιά και δημοφιλέστατη τηλεοπτική διαφήμιση: Τί γίνεται στο Αιγαίο, Μαριάννα; Κι απαντούσε αυτή προβάλλοντας τις εκπτώσεις στα προϊόντα της πάλαι ποτέ μεγάλης ομότιτλης κλωστοϋφαντουργίας-υφασματουργίας.

Παρεμπιπτόντως πάει και το «Αιγαίο», το σκότωσε μαζί με όλην την εγχώρια ανθηρή ελληνική βιομηχανία το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ, κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τοποτηρητές του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου στην Ευρώπη.

 Ούτε η Μαριάννα είναι πλέον μαζί μας. Ούτε ο αείμνηστος φίλος μας, ο σύγχρονος γελωτοποιός της Ρωμιοσύνης Χάρρυ Κλυνν, που σε μια περίφημη παράσταση στην Πλάκα την δεκαετία του 1980 μαζί με τον άλλο πρόωρα «απόδημο» Τόνυ Άντονυ σατίριζαν κοφτερά: Τί γίνεται στο Αιγαίο, Μαριάννα; Της πουτάνας! Καλομελέτα κι έρχεται με αέριο και πετρέλαιο! Εκρηκτικό μείγμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: