Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


..ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ






Και στην άκρη του κόσμου να πάτε το συνέδριο εμείς θα είμαστε εκεί



Τη διαβεβαίωση πως θα συνεχίσουν τη μάχη, για να απαλλαγούν οι εργατικές οργανώσεις από την παρέμβαση της εργοδοσίας, από τις εκφυλιστικές πρακτικές των εργατοπατέρων, που διαμορφώνουν νόθους συσχετισμούς, για να κρατούν τα συνδικάτα δεμένα στο άρμα της εργοδοσίας, έστειλαν ομοσπονδίες και σωματεία, με το μεγάλο συλλαλητήριο που οργάνωσαν χτες το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως, έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ.


«Εξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών». Με το σύνθημα αυτό, η εξέδρα της συγκέντρωσης στήθηκε έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, στα οποία η πλειοψηφία της ηγεσίας της έβαλε χτες λουκέτο... Εκεί έφτασαν οι εργαζόμενοι πίσω από τα πανό των σωματείων της Αθήνας και του Πειραιά, με προσυγκεντρώσεις και πορεία από τις πλατείες Κάνιγγος και Βικτώριας.


«Εχουμε μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες», τόνισαν οι διοργανωτές από τα μεγάφωνα, ενώ υπενθύμισαν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκλέγουν 52 φανερά νόθους αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. «Το απόστημα των νόθων, των εργοδοτών και των ανύπαρκτων σωματείων θα σπάσει με τη μόνη καθαρή λύση που φοβούνται, τη μαζική παρουσία των ίδιων των εργαζομένων παντού. Σε κάθε συνέλευση, σε κάθε συνέδριο, σε κάθε κινητοποίηση», ξεκαθάρισαν.

«Στων εργατών τις πλάτες χτίζετε καριέρες, έξω τώρα οι εργατοπατέρες», φώναξαν οι εργαζόμενοι, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για συνδικάτα στα χέρια των εργατών.
«Οπου κι αν πάτε θα είμαστε εκεί!»
«Πάρτε το απόφαση. Δεν πρόκειται να ξεμπλέξετε από το ταξικό κίνημα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη για τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Οπου και αν πάτε, όπου και αν βρεθείτε για να επιχειρήσετε να εμφανιστείτε ως "εκπρόσωποι των εργαζομένων", για να εκλεγείτε, εμείς θα είμαστε εκεί»: Το μήνυμα των εργαζομένων προς την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ μετέφερε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εργατοπατέρες ετοιμάζουν «συνέδριο» σε θέρετρο της Ρόδου, σπαταλώντας, για μια ακόμα φορά, χρήματα των εργαζομένων, ξεκαθάρισε ότι τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία θα είναι εκεί, με συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο που θα επιλέξουν.

«Μιλήσαμε το τελευταίο διάστημα με πολλούς, που μέχρι πριν από λίγο καιρό μας κοίταζαν με σκεπτικισμό, που ακόμα ακόμα διαφωνούσαν μαζί μας, με αντιπροσώπους από τις άλλες δυνάμεις. Μιλήσαμε με πολλούς εργαζόμενους στις περιοδείες που έγιναν. Κανείς δεν συμφωνεί με την απροσχημάτιστη παρέμβαση των ίδιων των εργοδοτών σε όλες τις βαθμίδες του συνδικαλιστικού κινήματος. Κανείς δεν είπε αυτά που επαναλαμβάνει η ηγετική σαπίλα της Πατησίων 69. Πολλοί μάλιστα μας είπαν προχωρήστε! Να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία! Να φύγουν οι εργοδότες από τα Συνδικάτα!», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ομως πρέπει να γνωρίζουμε ότι από αυτούς δεν ξεμπερδεύει κανείς εύκολα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διαπάλη ανάμεσα στις δύο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, καθώς «πρόκειται για πόλεμο που δεν τελειώνει σε ένα συνέδριο, όπως κι αν αυτό καταλήξει».«Απέναντι σε όσα εξελίσσονται αυτήν την περίοδο, οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να αψηφήσουν απειλές και εκβιασμούς, με κάθε μέσο να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους! Αυτή είναι και η μεγάλη συνεισφορά του ΠΑΜΕ στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, που την άλλη βδομάδα κλείνει 20 χρόνια ζωής και δράσης», υπογράμμισε ο Γ. Πέρρος και κατέληξε: «Αυτή μας τη συνεισφορά θα τη σφραγίσουμε και στην επόμενή τους προσπάθεια να επιβάλουν το γνωστό "συνέδριο" - παρωδία, για μια ακόμη φορά μακριά από τους εργαζόμενους και αγκαλιά με την εργοδοσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: