Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Μ' ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ..

Σάλτο… Μοράλες από Τσίπρα



Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο αριστερός πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Ο Τσίπρας χαρακτήρισε τον Βολιβιανό φίλο και σύντροφο. 

Σύντροφο χαρακτήριζε ο Τσίπρας πριν λίγα χρόνια και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο αλλά σήμερα στα δύσκολα του γυρίζει την πλάτη και συντάσσεται στην πράξη με τα τελεσίγραφα και τις απειλές της ΕΕ.


 «Βασικά αγαθά όπως είναι το νερό, η ενέργεια και το φως αποτελούν ανθρώπινο δικαίωμα και για μας τους Βολιβιανούς δεν είναι για πώληση», τόνισε ο Μοράλες στην ομιλία του στο ίδρυμα Νιάρχος για να εισπράξει θερμά χειροκροτήματα από τον κυβερνητικό θίασο του Τσίπρα και των υπουργών του — την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προωθεί σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του εθνικού πλούτου!

Όχι της ΕΚΤ στη διαφάνεια
 Απέρριψε το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, την προσφυγή του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερμανού ευρωβουλευτή Φάμπιο Ντε Μάσι μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τους παράσχει πρόσβαση σε επίμαχα έγγραφα που αφορούσαν την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει την έκτακτη παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες το 2015, μια εξέλιξη που οδήγησε στο κλείσιμό τους. Η EKT είχε στηρίξει τότε την απόφασή της, που αποτέλεσε μοχλό πίεσης προς τον ελληνικό λαό, σε μια μυστική νομική γνωμοδότηση. Ο Ντε Μάσι δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου: «Κάτι βρωμάει εδώ». Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάτι πολύ σάπιο και σκοτεινό υπάρχει στο βασίλειο της ευρωπαϊκής Δανιμαρκίας.
Αέρινες κραυγές Ελλάδας-Τουρκίας
 Διπλωματική κλιμάκωση του επικίνδυνου σκηνικού έντασης συνιστούν οι ανακοινώσεις Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τις αερομαχίες στο Αιγαίο. Ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε ευκαιρία να δηλώσει πως «όσο οι Έλληνες απογειώνουν αεροσκάφη στο Αιγαίο, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο», αποδεχόμενος τον εναέριο χώρο τ
ης Ελλάδας μόνο στα έξι ναυτικά μίλια. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με τη σειρά του, χαρακτήρισε απολύτως απαράδεκτη την προσπάθεια εξίσωσης των πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με τις επιχειρήσεις αναχαίτισης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.  Η ενεργειακή σύγκρουση στη Μεσόγειο και η συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου στον επιθετικό άξονα με το Ισραήλ δυναμιτίζουν ένα τοπίο που ήδη μυρίζει μπαρούτι.
 Εθνικιστική πτώση με αλεξίπτωτο

Σε προπαγανδιστικό σόου μετέτρεψε εκπαιδευτική πτώση με αλεξίπτωτό φαντάρος του σώματος καταδρομέων, ο οποίος δημοσίευσε «σέλφι» βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να τραγουδάει με πάθος το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» κατά τη διάρκεια άλματος από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας. Στο βίντεο ο «μακεδονομάχος» στρατιώτης μιλάει για «προδότες που ξεπούλησαν τη Μακεδονία». Σύμφωνα με κύκλους του ΓΕΣ, ο συγκεκριμένος στρατιώτης δεν αποβλήθηκε, όπως γράφτηκε αρχικά στον Τύπο, αλλά ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του παρά το γεγονός ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του όσο και αυτή των συναδέλφων του. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στην έξαρση του εθνικισμού στους κόλπους του
ελληνικού στρατού, και ειδικά των «επίλεκτων δυνάμεων», αλλά στην τροφοδότηση και ενθάρρυνση αυτών των επικίνδυνων συμπεριφορών από τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: