Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ



 Ευγένιος Ανδρικόπουλος


 Μια και μόνη παράγραφος από άρθρο του Michael Chossudovsky επαρκεί για να φωτίσει τις σκοτεινές αιτίες του ελληνικού ερειπιώνα.. Αντιπαραβάλει ο αρθρογράφος το γιατί το "μεταρρυθμιστικό" εγχείρημα επιβλήθηκε κατά του ελληνικού λαού υπό τη χρήση Βυζαντινών ραδιουργιών, ενώ αντιθέτως στη Γουγκοσλαβία απαιτήθηκε στρατιωτική επέμβαση.. Και τούτο πριν ακόμη η Γιουγκοσλαβία εκστομίσει το περήφανο και αξιοπρεπές ΟΧΙ ως προς την ένταξη της  στην ιμπεριαλιστική αγέλη που ματώνει τους λαούς. Για την περίοδο έτσι του 1990-91 εξηγεί:



«Οι “μεταρρυθμιστές” έθεσαν σε λειτουργία τον μηχανισμό για την οριστική κατάρρευση της ομοσπονδιακής δημοσιονομικής δομής της Γιουγκοσλαβίας, και τραυμάτισαν θανάσιμα τους ομοσπονδιακούς πολιτικούς της θεσμούς. Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούσαν οι πιστωτές του Βελιγραδίου, επέφεραν καίρια πλήγματα στην καρδιά του συστήματος των εταιρειών κοινωνικής ιδιοκτησίας και εργατικής αυτοδιαχείρισης της Γιουγκοσλαβίας. Ο αντικειμενικός στόχος ήταν να υποβληθεί η γιουγκοσλαβική οικονομία σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και διαμελισμό του δημόσιου τομέα. Η γραφειοκρατία του Κομμουνιστικού Κόμματος και κατά κύριο λόγο ο στρατιωτικός τομέας και οι υπηρεσίες πληροφοριών, υποβλήθηκαν σε ιδιαίτερες απόπειρες προσεταιρισμού, και τους προσφέρθηκε πολιτική και οικονομική υποστήριξη, υπό τον όρο να εφαρμοστεί γενικώς μια πολιτική φυγομαχίας σχετικά με την κοινωνική προστασία του εργατικού δυναμικού της Γιουγκοσλαβίας…». 

Τι το διαφορετικό δηλαδή συνέβη είκοσι χρόνια μετά για να εκτεθεί ο ελληνικός λαός στα σκλαβοπάζαρα των τοκογλύφων. Δεν είναι η συμμαχία του ΔΝΤ με την ΕΕ που: τη συνδρομή εφιαλτών του τύπου Παπανδρέου, Σαμαρά-Βενιζέλου, Παπαδήμου, εσχάτως του Τσίπρα κι αύριο δεν ξέρω τίνος, τον έπνιξε στην ασφυκτική αγκαλιά της για να πλήξει θανάσιμα το εργατικό δυναμικό και τις μικρομεσαία παραγωγή του πρωτογενούς τομέα σε όφελος της διεθνούς χρηματοπιστωτικής συμμορίας; 
Και συνεχίζει:

Η «θεραπεία με ηλεκτροσόκ» στην Ελλάδα ήταν ένα κακέκτυπο της ίδιας επιχείρησης κατά της Γιουγκοσλαβίας αποδεικνύοντας πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι πάντα ως φάρσα. Το ΔΝΤ ήλεγχε ουσιαστικά τη γιουγκοσλαβική Κεντρική Τράπεζα, όπως ελέγχει σήμερα τις ελληνικές τράπεζες. Έτσι οι τοκογλύφοι «μεταρρυθμιστές», έθεσαν σε λειτουργία τον μηχανισμό για την οριστική κατάρρευση της ομοσπονδιακής δημοσιονομικής δομής της Γιουγκοσλαβίας, και τραυμάτισαν θανάσιμα τους ομοσπονδιακούς πολιτικούς της θεσμούς. Η επίθεση κατά της σοσιαλιστικής οικονομίας, περιελάμβανε επίσης και έναν νέο τραπεζικό νόμο, που είχε σχεδιαστεί για να πυροδοτήσει τη ρευστοποίηση των κοινωνικής ιδιοκτησίας «Συνδεδεμένων Τραπεζών». Μέσα σε δύο χρόνια, περισσότερες από τις μισές τράπεζες της χώρας είχαν εξαφανιστεί, για να αντικατασταθούν από «ανεξάρτητα κερδοσκοπικά ιδρύματα».

Είπατε κάτι; 



Δεν υπάρχουν σχόλια: