Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ


 Πρόκληση πρώτου μεγέθους η απόδοση του Νόμπελ Ειρήνης στους Ζάεφ και Τσίπρα




Την προκλητική Κοινή Δήλωση Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων, GUE, με την οποία προτείνουν για Νόμπελ Ειρήνης τους Τσίπρα - Ζάεφ για την ευρωΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, σχολιάζει με δελτίο Τύπου της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στο οποίο σημειώνει:

«Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για τους λαούς η Κοινή Δήλωση των επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, των Πράσινων και της λεγόμενης ομάδας της "Αριστεράς" (GUE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, Σκα Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ αντίστοιχα, με την οποία προτείνουν τους Τσίπρα και Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης επειδή προώθησαν την ευρωΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών.

Mε Νόμπελ Ειρήνης άλλωστε έχουν βραβευτεί παλιότερα για τις υπηρεσίες τους στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων Πρόεδροι και κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ όπως ο Κίσινγκερ και ο Ομπάμα, που προώθησαν κάθε είδους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, βομβαρδισμούς και πραξικοπήματα, αλλά και οι Βαλέσα, Γκορμπατσόφ, γνωστοί για το βρώμικο ρόλο τους στην αντεπανάσταση.

Η δε επικεφαλής της GUE, Τσίμερ (στέλεχος της γερμανικής Ντι Λίνκε), σε σύμπραξη με τις πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Πρασίνων, φτάνει στο σημείο να αναγνωρίσει ως "ιστορικό επίτευγμα" την αντιλαϊκή συμφωνία που βάζει στη στρούγκα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ την ΠΓΔΜ, ενώ περιλαμβάνει επικίνδυνα σπέρματα αλυτρωτισμού.
Οσο όμως και να επιχειρούν οι δυνάμεις της παλιάς και νεόκοπης σοσιαλδημοκρατίας να φορέσουν το φωτοστέφανο της "προόδου και της ειρήνης" στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, ματαιοπονούν... γιατί τα διαχρονικά εγκλήματά τους, τα μακελέματα λαών, οι χούντες, οι πόλεμοι, οι ωμές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων είναι ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη και τη συνείδηση των λαών.

Οσο για τη στάση της GUE, αυτή δεν εκπλήσσει. Πρόκειται για απολογητή της ΕΕ που αναλαμβάνει εργολαβικά τον εξωραϊσμό της. Στηρίζει τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις της, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων και του ξεπλύματος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, νομιμοποιώντας την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Στο κάλπικο δίπολο πρόοδος εναντίον της ακροδεξιάς, μιας ακόμα αντιδραστικής εφεδρείας του συστήματος, οι λαοί έχουν μεγάλη πείρα και μπορούν να το απορρίψουν.

Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που υπηρετεί το δίκιο της εργατικής τάξης, την ταξική πάλη. Γιατί αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης, η πάλη για ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, ως προϋπόθεση για την αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό να κάνει κουμάντο.
Το πραγματικό δίλημμα μπροστά και στις ευρωεκλογές από τη σκοπιά των λαών και των συμφερόντων τους είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και βάσανα, ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και μαχητικά παντού, ώστε να ανατραπεί αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: